Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је данас полицајцима-полазницима трећег циклуса обуке за примену Закона о спречавању насиља у породици, да у борби против тог друштвеног проблема "не смеју бежати од сопствене одговорности", саопштено је данас.

Подсетивши да је Закон о спречавању насиља у породици ступио на снагу 1. јуна прошле године, Стефановић је рекао да је током његове примене препознато "где је полиција правила грешке, а шта је радила добро".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: UHAPŠEN NASILNIK: Tukao majku tučkom za meso po glavi

"У ових годину дана увидео сам да је било и наших пропуста, најчешће су пропусти када неозбиљно схватимо некога ко тражи помоћ. Некад је позив за помоћ и поглед, понашање или нешто треће, али баш зато полицајац мора да буде неко ко осећа, ко види проблем, ко може да га предвиди и предложи како да се реши", казао је Стефановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: PIJANI OTAC BRUTALNO ISPREBIJAO SINA (2): Monstrum tukao dete dok se nije onesvestilo, a onda mlatio i ostatak porodice

Стефановић је оценио и да је неопходно да се целокупно друштво укључи у борбу против насиља у породици.

"Нема чаробног штапића, нема тог закона, формуле, математичке једначине која ће у потпуности да реши проблем када постоји мржња унутар једне породице... Нема те формуле, али има великог рада полиције и озбиљних овлашћења у складу са Законом о спречавању насиља у породици", рекао је Стефановић.