Српски манастир у Аргентини

Р. Др.

27. 11. 2015. у 19:15

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије освештао је новосаграђени манастир посвећен Преподобном Серафиму Саровском у аргентинском граду Ла Плат

Српски манастир у Аргентини

МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Амфилохије освештао је новосаграђени манастир посвећен Преподобном Серафиму Саровском у аргентинском граду Ла Плата. Освећење храма око 60 километара удаљеног од Буенос Ајреса један је од најважнијих догађаја током посете владике Амфилохија Аргентини, у којој борави у својству администратора епархије СПЦ за Јужну Америку. Током посете овој држави митриополит се срео са православним верницима, међу којима већину чине потомци исељеника из Црне Горе.

Честитајући игуману Давиду освећење манастира, Амфилохије је рекао да је то велики дан за Ла Плату, јер је овај храм једна од првих православних светиња у њему и пожелео да овај манастир буде заиста центар духовног живота овог дела Аргентине.

Иначе, Јужноамеричка епархија СПЦ основана је 2011. године. Поред манастира у Ла Плати, у Аргентини постоје још четири српска православна храма - два у Буенос Ајресу и по један у провинцијама Санта Фе и Ћако. Планирана је и изградња цркве, у Мадаираги, у близини главног града Аргентине.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)