НАДЗОРНИ одбор Компаније „Новости“ АД на данашњој седници једногласно је прихватио неопозиву оставку Манојла Вукотића на функције генералног директора и главног уредника свих издања Компаније.

На истој седници Надзорни одбор именовао је једногласно Ратка Дмитровића за вршиоца дужности функција које је до сада обављао Вукотић.

Дмитровић је рођен 1958. у Комоговини, на Банији. Студирао је право и новинарство на Београдском и Загребачком универзитету. Професионалну каријеру почео је 1981. године. Новинарске и уредничке послове обављао је у „Политици“, НИН-у, Радио-телевизији Србије. Био је покретач и главни и одговорни уредник недељника „Аргумент“. Последњих пет година био је главни и одговорни уредник франкфурктских „Вести“.

По завршетку седнице, Дмитровић је именовао новинара политичке рубрике „Вечерњих новости“ Милана Бабовића за заменика главног уредника, док је за помоћника главног уредника именовао Слободана Рељића, садашњег уредника недељног издања „Вечерњих новости“.

Надзорни одбор се захвалио Манојлу Вукотићу за успешан рад у Компанији „Новости“, на чијем челу је био више од 12 година.