Хрватска изручила БиХ осумњиченог за ратне злочине над Србима

Танјуг

22. 08. 2018. у 22:57

Хрватска је у среду изручила Босни и Херцеговини бившег припадника Армије БиХ Хасана Ружнића, који је осумњичен за ратне злочине над особама српске националности

Хрватска изручила БиХ осумњиченог за ратне злочине над Србима

Фото: С. Мишљенковић

САРАЈЕВО/ЗАГРЕБ - Хрватска је данас изручила Босни и Херцеговини бившег припадника Армије БиХ Хасана Ружнића, који је осумњичен за ратне злочине над особама српске националности, потврђено је из Тужилаштва БиХ које води истрагу о овом случају.

Посебно одељење за ратне злочине Тужилаштва БиХ води истрагу против Ружнића који се терети да је као припадник војне полиције Петог корпуса Армије БиХ починио злочин против човечности над жртвама српске националности у Босанском Петровцу 15. септембра 1995. године, када је стрељано и убијено најмање 40 Срба, цивила и војника који су се претходно предали.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДУДАКОВИЋ НАРЕЂИВАО: Закољи све што је српско

Осумњичени се терети да је лично учествовао у стрељањима и појединачним убиствима преживелих, преноси регионална телевизија Н1. Ружнић је на основу међународне потернице, коју је расписало Тужилаштво БиХ, ухапшен у Хрватској 29. јула.

Он је осумњичен у склопу истраге која се води против веће групе некадашњих припадника Армије БиХ, укључујући пензионисаног генерала Атифа Дудаковића, ратног заповедника Петог корпуса у бихаћкој регији.

Заједно са Ружнићем истрагом је обухваћено укупно 17 осумњичених, укључујући и Дудаковића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације