Тојотa представила нови јарис: Погледајте шта се све променило

П. ЖИВКОВИЋ

петак, 18. 10. 2019. у 10:12

Тојотa представила нови јарис: Погледајте шта се све променило

Фото: Промо

Прве фотографије показују да је ово возило још лепше, углађеније. На тржишту се очекује током јесени 2020.

МАГОВИ "Тојоте" су представили нову верзију популарног градског аутомобила "јарис". Четврта генерација једног од најомиљенијих компактних аутомобила у Европи, али и Србији, доживела је светску премијеру а прве фотографије показују да је ово возило још лепше, углађеније.

Нови "јарис" је и први модел "Тојоте" развијен на потпуно новој "ТНГА-Б" платформи, а на тржишту се очекује током јесени 2020. године.

- Потпуно нова "тојота јарис" креирана је да одговори на све веће изазове свакодневног градског живота и све веће захтеве данашњих купаца компактних аутомобила. Од градског возила очекује се да пружи и стил и практичност, да буде једноставан за паркирање, окретан у граду, а опет удобан на дужим путовањима. Да пружа водеће стандарде сигурности и најниже могуће трошкове одржавања. И, наравно, да све то има приступачну цену - каже се између осталог у саопштењу "Тојоте" достављеног "Новостима".

Како би одговорио на ове, све веће захтеве, нови "јарис" се ослања на "филозофију" такозване "Нове глобалне архитектуре Тојоте" (ТНГА) по први пут у овај сегмент возила, као и најсавременији "Тојотин" хибридни погон четврте генерације. Овај приступ, допуњен напредним активним и пасивним системима сигурности тежи да створи најсигурнији аутомобил у класи.


Спољни дизајн новог "јариса" описују у јапанском гиганту као "компактан и окретан", увек спреман за кретање и уживање. Циљ је наводи се у саопштењу,да се створи аутомобили који је окретан у градској вожњи и лаган за паркирање, али који је задржао сав унутрашњи простор на који су купци навикли, што је суштина "јарисове филозофије "велики - мали". Дизајн унутрашњости следи принцип у дизајнерским студијама "мање је више", стварајући отворен и простран простор за возача и сувозача, а висококвалитетни материјали нуде пријатан амбијент у кабини.


Нови "јарис", поред 1,5-литарског хибридног погона нове генерације, биће доступан и са 1,5 и 1,0-литарским бензинским моторима. Почетак продаје новог "јариса" очекује се на јесен следеће године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације