АУТОМОБИЛИ "ђулија квадрофољо НРИНГ" и "стелвио квадрофољо НРИНГ" ограничене "Нирбургринг серије" прослављају историјске везе између врхунских успеха "Алфа Ромеа" и легендарне немачке стазе.

У региону ЕМЕА биће продато само 108 аутомобила за сваки модел, по један за сваку годину историје "Алфа Ромеа".

Сви срећни купци ограничене серије добиће и минијатурни модел одабраног аутомобила, посебан пакет за добродошлицу и позивницу за "Алфа Ромео искуство" на полигону "Нирбургринг". Ту је и ексклузивни сертификат који издаје FCA Heritage, који наглашава колекционарску вредност ове ограничене серије.

"Алфа ромео стелвио квадрофољо", први теренац у историји бренда, држи рекорд у свом сегменту на легендарној писти јер је прешао 20.832 километра стазе "Нордшлајфе" за 7.51,7. Ово га чини једним од најбржих теренаца, а опремљен је изванредним 2,9-литарским В6 би-турбо бензинским мотором, који производи 510 КС и обртни моменат од 600 Нм са максималном брзином од 283 км/ч и убрзањем од 0 до 100 км/ч за само 3,8 секунди. Време за које "ђулија квадрофољо" прелази стазу износи 7,32 и постиже га захваљујући врхунском управљању, максималној брзини од 307 км/ч и убрзањем од 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

Ограничене серије колекционарских модела сада се могу поручити, али цена није званично саопштена.