Отворена шеста Књижевна колонија у Врању: Матија Бећковић од квара на микрофону направио шалу

Ј. С./Novosti Online

05. 12. 2019. у 21:19

Отворена шеста Књижевна колонија у Врању: Матија Бећковић од квара на микрофону направио шалу

Матија Бећковић Фото: Ј. С.

Чувени српски песник је у чини се непосредном разговору са публиком говорио о свом стваралаштву, о љубави и савременицима
У препуној сали Дома војске у Врању вечерас је отворена шеста по реду Књижевна колонија. Гост прве вечери овог својеврсног празника писане речи био је истакнути српски писац и академик Матија Бећковић.

Прочитајте још:
Хандке љут јер га медији питају само о политици: Дежурни критичари ме нису читали

Чувени српски песник је у чини се непосредном разговору са публиком говорио о свом стваралаштву, о љубави и савременицима.

Смењивали су се аплаузи, смех а и по која суза када је Бећковић говорио о својој о својој вечито љубави према једној жени, Вери Павладољској.

Било је речи и о двема књигама у издаваштвu наше куће „80 портрета“ и „100 портрета о другима.Књижевна колонија у организацији Народног универзитета траје до 11. децембра,а публика ће бити у прилици да ужива у књижевним вечерима на којима ће гости бити и књижевник Недељко Попадић ,афористичар Бојан Љубеновић, писац Бранислав Јанковић и Зоран Богнар, књижевник, књижевни критичар и антологичар.

МИКРОФОН

На почетки излагања када је академик почео да говори, приметио је да микрофон није подешен. Људи из технике су брзо решили проблем, академик је духовито прокоментарисао „Још никад у Србији микрофон није био у реду Србији“, што је изазвало громогласни аплауз и смех у Сали Дома војске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације