ВРСНИ виолинисти Немања Радуловић и Стефан Миленковић и познати дечији хор "Колибри" наступили су у среду увече пред пуном двораном Сава центра на Уницефовом добротворном концерту. У публици је био велики број деце, која су играла између редова и испред бине, а највеће усхићење било је када су за последњу изведбу на сцену ступили сви заједно. Уз овације и аплауз, као и радосну вриску најмлађих, "Колибри", Радуловић и Миленковић извели су нумеру "За живот нов" Николе Чутурила.

- Свака емоција може да се преведе у неку мелодију и свака емоција говори нешто важно. Јако ми је драго што смо се Стефан, хор и ја окупили за овако битан догађај - казао је Немања Радуловић после наступа.

Како би деци у Србији обезбедио најбоље могуће услове за одрастање, организатор је сва средства од продаје карата наменио унапређењу програма предшколског васпитања и образовања. На тај начин публика је помогла да Уницеф предшколске установе опреми дидактичким материјалима и савременом опремом.

- Настојимо да друге људе чинимо срећним. Радимо то са страшћу и зато публика добија оно због чега је дошла - да ужива у музици. Ако неко трећи може од тога да добије нешто конкретно, чак и да му се спаси живот, онда нема бољег начина да се буде уметник. Урадили смо то због осмеха детета и због наших осмеха - рекао је Стефан Миленковић.


Уз камерни оркестар "Музикон" Миленковић је извео композиције Вивалдија "Четири годишња доба: Зима", затим Пјацола "Лето" и од Вилијамса тему из филма "Шиндлерова листа", што је публика поздравила овацијама. Немања Радуловић је уз Тијану и Ксенију Милошевић на виолини, одсвирао дела Дворжака и Монтија.

Фото Немања Панчић


- Сам назив Дворжаковог дела "Песме које ме је мајка научила" повезао сам са дететом, а Монтијев "Чардаш" је за све узрасте и може свакоме да прија.
Баш ми је драго што смо били на истом концерту. Велика ми је част што смо свирали заједно. Нестварно је и стварно је била срећа наћи термин - истакао је Радуловић.


Миленковић, који живи у Америци, надовезао се да је долетео из Чикага само на дан због овога:

- Нисам хтео ово да пропустим. Пратим Немању и фасциниран сам његовом каријером и почаствован сам.

У Сава центру, између осталих, у публици су били супруга председника Тамара Вучић, министри Ивица Дачић и Зоран Ђорђевић, уметници Неле Карајлић, Бојан Суђић...ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ КОНВЕНЦИЈЕ О ПРАВИМА ДЕТЕТА

КОНЦЕРТ у Сава центру одржан је поводом 30 година од усвајања Конвенције о правима детета, а на почетку се обратила директорка Канцеларије Уницефа у Београду Ређина де Доминићис:


Фото Немања Панчић

- Ово је најратификованији споразум о људским правима у историји, који је променио животе деце у свету, и у Србији. Деца врло добро препознају правду од неправде, истину од лажи, љубав од манипулације и за њих националност, верско опредељење или економски статус нису од пресудног значаја. Иако смо од усвајања Конвенције много тога урадили за њих, још многа немају своја права.