Драматична животна прича међу корицама: Наш колега главни јунак књиге

Д. Б. М.

04. 11. 2019. у 13:15

Драматична животна прича међу корицама: Наш колега главни јунак књиге

Фото З. Јовановић

Наш колега из Компаније „Новости“ Ненад Ђокић, главни је јунак нове књиге Миломира Краговића „Како сам родио самог себе”. Није ми тешко да читајући књигу поново проживљавам неке догађаје - објаснио је Ђокић

НЕОБИЧАН сусрет јунака и књиге догодио се на недавно завршеном Сајму књига. Наш колега Ненад Ђокић главни је лик романа "Како сам родио самог себе" Миломира Краговића, који је објавио "Букленд". Његова драматична животна прича инспирисала је Краговића да напише причу о напуштеном дечаку и прикаже на које све препреке у одрастању наилази "ничије дете". Ђокић, кога су родитељи одбацили одмах после рођења, данас је успешан и породичан млади човек, запослен у Компанији "Новости", .

Књига "Како сам родио самог себе" право из штампарије је стигла на Сајам, а како је реаговао кад је сазнао да је објављена, Ђокић нам говори:

- Првог дана Сајма ишао сам три пута до "Букленда", и трећи пут кад сам отишао књига је стигла. Купио сам је одмах. Једну, па онда другу, трећу, четврту... Не знам колико сам их купио.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Панчићи су мајстори којима се верује: Њихова кандила стижу и до Новог Зеланда

Ненад каже да је узбудљиво читати о себи када је то неко други написао. "Волео бих да чујем мишљења других, који ме не познају", каже нам.

Краговић је вешто, без патетике, објаснио младима, за које је писао, како живот може да буде суров.

- Није ми тешко да читајући књигу поново проживљавам неке догађаје - објаснио је Ђокић. - Кад сам био мали, родитељи су ми били потребни. Тада их није било. Сада ми тек нису потребни. Упознао сам их, знам где живе. Али ако би се сада догодило да ми се јаве, значи да ме траже зато што сам им потребан. Пошто од њих нисам имао ништа, од мене могу да очекују исто - ништа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације