Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је да Јавно-комунално предузеће „Београдске електране“ зиму дочекује спремно и да се његов рад управља према потребама грађана.


Он је подсетио да су од синоћ сви извори топлотне енергије у двадесетчетворочасовном режиму испоруке и поручио да су топли домови грађана приоритет за Град Београд.


Сви топлотни извори, што обухвата 14 топлана и 22 котларнице, од синоћ су због ниских спољашњих температура ваздуха прешли у 24-часовну производњу и испоруку топлотне енергије свим потрошачима на територији Београда. Најбитније нам је да грађани и ове зиме имају квалитетно грејање и због тога „Електране“ прате временске услове из сата у сат, и као у овом случају, у најкраћем временском року реагују према тренутној прогнози – истакао је градоначелник и додао да ово предузеће има уговорене довољне количине енергената за грејну сезону чија се испорука врши сукцесивно према потребама.


Међу њима је, како каже, 95 одсто природног гаса, односно фосилног горива које је најмање штетно за животну средину.


Прочитајте још: Радојичић: Београд тежи примени концепта паметних градова


Радојичић је истакао да нема већих кварова на мрежи и навео да је број рекламација од почетка грејне сезоне на нивоу просечног.


Градоначелник је подсетио да је ово први прелазак на 24-часовно грејање у овој грејној сезони.