Исклизнула четири вагона са кварцним песком између Ресника и Остружнице

Танјуг

03. 12. 2019. у 09:45

Исклизнула четири вагона са кварцним песком између Ресника и Остружнице

Depositphotos

На делу пруге између Ресника и Остружнице, из састава теретног воза превозника "Србија Карго", исклизнула су четири вагона са кварцним песком

БЕОГРАД - На делу пруге између Ресника и Остружнице, јутрос у 00.25 часова, из састава теретног воза превозника "Србија Карго", исклизнула су четири вагона са кварцним песком, а повређених није било.


Терени воз број 47500 превозио је кварцни песак из Параћина за Словенију. У саставу железничке композиције била су 22 теретна вагона, а исклизнули су осми, девети, десети и једанаеста по реду, саопштио је "Србија Карго".


Приликом овог исклизнућа није било повређених и нема никаквих опасности по људе и животну средину, а отклање последица овог ванредног догађаја је у току.


Железничка комисија и стручне службе утврдиће узроке овог исклизнућа, као и степен материјалне штете на инфраструктурним капацитетима и на вагонима, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Kijevo

03.12.2019. 15:10

Saopštenje prevoznika?! Ko njega šta ima da pita osim policije. Kuće su nam deset do petnaest metara nizbrdo. Svi smo bili unezvereni i napolju. Šta da je proklizao na drugu stranu ili počelo da klizi po kamenju? Desetine kuća bi bile sravnjene sa zemljom. Ovo nije nagađanje, šta bi bilo kad bi bilo. Iz Železnice su nešto popravljali letos i rekli da nam nema pomoći dok se drveni i dotrajali pragovi stari preko 50 godina, ne zamene betonskim ali da takve odluke nema i oni to ne mogu da urade.