Премешта се рампа на Ади

Г. Н.

18. 08. 2019. у 17:15

Премешта се рампа на Ади

Развој Аде Циганлије базиран на пројекту "Ада 365" - Фото Катарина Михајловић

Значајни пројекти биће отпочети на Савском језеру по завршетку сезоне. У плану изградња терена за мали фудбал и кружне трим-стазе

РЕБАЛАНСОМ пословања за ову годину, који су усвојили одборници Скупштине града, ЈП "Ада Циганлија" определила је средства за значајне инвестиције - измештање улазне рампе, изградњу игралишта за мали фудбал и кружне трим-стазе са тартан подлогом.

Развој Аде Циганлије биће базиран на пројекту "Ада 365", који подразумева искоришћење свих потенцијала комплекса ван летњег периода. Будући да је за појединим набавкама престала потреба и захваљујући субвенцијама које је определило Министарство трговине, туризма и телекомуникација, омогућено је да се новац предузећа преусмери на велике подухвате. Тако ће одмах по завршетку купалишне сезоне, на Ади Циганлији почети озбиљни радови.

- Реализација пројекта измештања улазне рампе на језеро, која подразумева померање улаза унутар Аде Циганлије за 105 метара, као и проширење постојећих улазних и излазних капацитета, почеће по завршетку сезоне - откривају за "Новости" из управе предузећа. - Након реализације овог пројекта биће омогућен бржи проток возила приликом уласка на језеро и изласка са њега, што ће знатно допринети смањењу саобраћајних гужви.

Поменути пројекат, управа "Аде Циганлије" реализоваће у сарадњи са Секретаријатом за комуналне и стамбене послове града Београда. Када је реч о фудбалском терену, његову изградњу је подржало Министарство државне управе и локалне самоуправе.

- Реч је о спортском игралишту за мали фудбал са вештачком травом. Као и сви остали терени, оно ће бити у потпуности доступно свим нашим посетиоцима, без икакве накнаде, а биће коришћено и за велики број бесплатних манифестација које се организују на Ади Циганлији - кажу надлежни.

Прочитајте још: Ада Циганлија: Купаче плаши трава из језера

У наредном периоду, професионални спортисти и рекреативци добиће још једну стазу за трчање. Кружна трим-стаза са тартан подлогом имаће и станице за вежбање, у дужини од једног километра. Како обећавају из ЈП "Ада Циганлија", овај кутак за тркаче и вежбаче биће потпуно осветљен и бесплатно доступан свима.

ФОНТАНА

КАКО незванично сазнајемо, у оквиру градског пројекта изградње фонтана широм престонице, "пикирано" је и Савско језеро за једну од њих. Атрактивни водоскок наводно ће бити позициониран на кружном току и инвестиција ће вредети око 198.000 евра.

Из "Аде Циганлије" потврђено нам је да су средства у износу од милион динара издвојена за израду идејног пројекта, али он још није започет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације