Чистоћи недостају чистачи

М. С.

03. 08. 2019. у 19:00

Чистоћи недостају чистачи

Недостаје велики број радника на терену / Фото: М. Анђела

Београдском предузећу фали кадар за одржавање хигијене јавних површина. Око 60 одсто запослених ради у администрацији, потребни и возачи

ЈКП "Градска чистоћа" кубури са бројем чистача улица и радника ангажованих на одношењу смећа. Ова ситуација предочена је у решењу о ребалансу пословања комуналног предузећа, а, како се наводи, превише је запослених на пословима администрације.

Како се наводи у плану пословања предузећа за текућу годину, велики је недостатак непосредних извршилаца на терену.

- Недостају радници на изношењу отпада, на чишћењу, радници на депонији, као и рециклажи - стоји у извештају. - Осим тога, недостатак возача ће се делимично превазилазити до краја 2019. године. Потребе града за повећањем интензитета и површина чишћења и прања, као и повећање броја корисника услуга одношење отпада, за последицу имају повећавање потребног броја радника на обављању тих делатности.

Осим тога, као проблем затеченог стања у ЈКП "Градска чистоћа", наводи се да је 60 одсто запослених у администрацији.

Прочитајте још: ЈКП "ГРАДСКА ЧИСТОЋА" ОТВОРИЛА ЈАВНУ НАБАВКУ: Усб меморија као "смећарац"

- У 2018. години у стални радни однос је примљено 1.000 радника, а структура новопримљених није била адеккватна потребама предузећа - наводи се у документу ребаланса. - Примљен је велики број радника који обављају административне послове код којих чак ни стручна спрема није била адекватна потребама послова у администрацији.


Програмом за 2018. годину планира се да укупно буде 2.628 радника, од чега је 262 ангажованих на привремено-повременим пословима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

TADIJA ZEMUN

04.08.2019. 08:38

vrlo prosto,samo ako hoce da se uradi,tih 1000 "radnika"odmah otpustiti,ostali visak administracije prekomandovati na poslove gde fali radnika(ciscenje,reciklaza,deponija,iznosenje otpada..) ako nece da prihvate ,otkaz i eto resenja za 2-3 dana ,onda primiti ljude koji hoce da rade