Шетња Авалом некад неугодна

М. СТАНОЈКОВИЋ

03. 08. 2019. у 18:55

Шетња Авалом некад неугодна

Велики број туриста током лета проводи време на Авали / Фото: Н. Фифић

Све више притужби на смрад од нерегулисане канализације на излетишту

ЗБОГ нерегулисане канализације у подавалским насељима, туристи и мештани од подножја до врха Авале у појединим данима повишеног пристиска путују са руком преко носа. Како тврде житељи подавалских села, неугодан мирис септичких јама проноси ветар, па је повремено непријатан боравак у природи.

Баш зато што је туристички потенцијал неспоран, житељи овог краја тврде да колектори морају да се боље регулишу и чисте како би боравак био угоднији.

- Смрад није свакодневан. Али, рецимо, последњег викенда је ужасно смрдело у подножју око цркве брвнаре - жале се мештани. - Видео сам групу туриста који су стављали руку на нос и уста због мириса.

Неће ни у кога да упиру прст, али међу њима се шушка да проблем праве локали и хотели који послују на Авали. Како кажу, нису против градње, али сваки објекат морао би да има решено питање канализације.

Међутим, према сазнањима "Новости", Авалски торањ, па и локали који се налазе у приземљу, имају заједнички колектор у који иду фекалне воде. Како тврде, њега редовно одржава ЈКП "Водовод и канализација", а нису имали притужбе посетилаца, а ни запослених и тврде да се неугодни мириси не осећају.

Прочитајте још: Раде пут од торња до подножја Авале

И фекалије из недавно реновираног хотела "Митровићев дом", како тврде руководиоци, иду у исти одвод у који и оне са Авалског торња.

- Редовно се чисти и одржава, тако да нисмо приметили неки непријатан мирис. Ни гости се нису жалили - тврде менаџери овог објекта.

"СРБИЈАШУМЕ" ГАЗДУЈУ

НАДЛЕЖНИ из "Србијашума", које газдују овим подручјем, послаће екипе како би проверили да ли се систем одржава како треба.

- То су биодискови, а не септичке јаме. Проверићемо притужбе грађана - кратко су прокоментарисали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Cale

04.08.2019. 00:17

Ova generacija bolje da nista vise ne radi posto je sve samo upropastila. Pogledajte samo gradnje ( nelegalne) u Beogradu, na Zlatiboru, Avali i tako dalje. Treba to prepustiti nekom sledecem, pametnijem pokolenju.