Нема решења за језера на Алтини

С. В.

уторак, 09. 07. 2019. у 18:26

Нема решења за језера на Алтини

Постојећа мрежа мала за све веће насеље

Житељи земунског насеља на мукама и у страху јер на улици затичу велику количину воде после сваке кише. Није планирана изградња канализације у овом делу општине

ПОСЛЕ сваке кише, житељи Улице Виктора Старчића у земунском насељу Алтина обувају чизме када излазе из своје куће. Због недостатка кишне канализације, вода потопи асфалт и направи језеро дуж целе саобраћајнице. Осим тога, кишница улази у дворишта и плави подруме. Судећи према одговорима надлежних, проблем неће бити решен ове године.

Очајни мештани неколико пута су се обраћали ГО Земун. Како кажу, вода се у њихову улицу слива и из околних саобраћајница.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пупинов мост до јесени у мраку

- Наша, Улица Виктора Старчића, асфалтирана је, али нема одвод, па се овде направи поток. Не можемо да изађемо из куће од воде! Неколико пута смо имали скоро метар кишнице у подруму - кажу мештани, који су нам доставили и петицију за решавање овог проблема.

Житељи кажу да су надлежни из Општине реаговали и послали цистерну да извуку вишак воде. Међутим, у овој локалној самоуправи за наш лист истичу и да овај проблем имају мештани неколико улица у Алтини.

- То је последица начина на који су грађени многи објекти - нису у складу са потребном инфраструктуром - кажу из ГО Земун.

Грађанима је из Општине саветовано да се обрате Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, међутим, Дирекција је навела да ове године није планирана изградња кишне канализације у Улици Виктора Старчића.

- У сарадњи са Секретаријатом за комуналне и стамбене послове, размотрићемо техничке и финансијске могућности да се предметне активности уврсте у програм уређивања и доделе грађевинског земљишта у наредном периоду - наводе из Дирекције. - За ову годину планирано је покретање јавне набавке за израду техничке документације за изградњу кишног колектора у насељу Алтина 2.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Крадљивци излили хемикалије у Кајмакчаланској

ИЗГРАЂЕНА СЕКУНДАРНА МРЕЖА

ДИРЕКЦИЈА за грађевинско земљиште и изградњу Београда је у претходном периоду, у насељу Алтина 1, изградила колектор на Добановачком путу са канализационом црпном станицом. Такође, изграђена је секундарна канализациона мрежа у улицама Зире Адамовића, Војни пут 2 и саобраћајници уз ОШ "Сава Шумановић", као и секундарна фекална канализација у улицама Бекиле Абебеа, Хемигвејевој, Зуке Џумхура, Павла Вујисића и у насељу Алтина 1.

Наведеним радовима обухваћена је фекална канализациона мрежа укупне дужине око 2.000 метара.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

panda

12.07.2019. 18:10

@Hm - svako od komsiluka neka kupi pumpe za vodu i u buradi za bastu dok se kanalazacije ne postave eto privremena solucija kad imate para da zidate imajte i para za punpanje vode pa svako neka pumpa ispred svoje ulice i tako dok se ne postave gradske odvodi

Antibot

10.07.2019. 05:15

Gde prazno mesto nadjes tu kucu sagradi, a posle kukaj da te spasavaju parama naroda. To se naziva bahacenje sa posledicama, dokle vise u ovoj takozvanoj pravnoj drzavi