Весић:Београд од 2020. до 2022. инвестира 1,3 милијарде евра

Танјуг

понедељак, 08. 07. 2019. у 09:04

Весић:Београд од 2020. до 2022. инвестира 1,3 милијарде евра

Горан Весић
Фото: К. Михајловић

Град Београд је први пут усвојио План јавних инвестиција за период од 2020. до 2022. године, у складу са Уредбом Владе Републике Србије, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић
Град Београд је први пут усвојио План јавних инвестиција за период од 2020. до 2022. године, у складу са Уредбом Владе Републике Србије, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је нагласио да је Београд прва локална самоуправа у Србији која је усвојила План јавних инвестиција.

Овај вишегодишњи документ садржи све капиталне пројекте које реализује Град Београд. Пројекти су исказани по секторима (урбанизам, образовање, саобраћај, становање...), роковима реализације са периодом почетка и завршетка, укупним трошковима, статусу (пројекти у току, нови пројекти) и рангу пројекта који је утврђен у складу са критеријумима које је усвојио Град Београд, рекао је заменик градоначелника Београда.

Он је навео, пренео је Беоинфо, да су инвестиције разврстане у три категорије и то "мале вредности" од 100.000 до 500.000 евра, "средње вредности" између 500.000 и пет милиона евра и "велике вредности" преко пет милиона евра.

Весић је истакао да је према Плану јавних инвестиција који обухвата укупно 195 пројеката које реализује град и који ће бити укључени у одлуке о буџету Града Београда, укупна вредност пројеката чија реализација је у току и чија реализација би требало да почне износи 150 милијарди динара или 1,3 милијарде евра.

Прочитајте још - Весић најавио кривичне пријаве и тужбе за одштету


План јавних инвестиција Града Београда не обухвата инвестиције које реализујемо кроз подршку Владе Републике Србије, као што је пројекат „Београдски метро”, чија реализација ће коштати око четири милијарде евра, и обилазнице око Београда јер су то пројекти од националног значаја, појаснио је Весић.

Према његовим речима, најкасније до 1. октобра Градско веће ће донети ревидирани План јавних инвестиција Града Београда, што омогућава да сви пројекти за које се у међувремену прибави инвестициона документација могу да буду рангирани и уврштени у План јавних инвестиција, а тиме и у буџет Града Београда за 2020. годину.

Ревидирани План јавних инвестиција Града Београда садржаће и планове јавних инвестиција свих градских општина које су рангирале њихове комисије за капиталне инвестиције и усвојила општинска већа, закључио је заменик градоначелника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Мр Радомир Шћепановић

08.07.2019. 10:21

Те паре се отимају од обичних грађана на овој беди!