Шут на депонију, па посао

С. В.

11. 05. 2019. у 18:45

Шут на депонију, па посао

У престоници има много дивљих депонија - Фото Н.Скендерија

Оштрије мере према инвеститорима који траже грађевинске дозволе. Код издавања документа, тражиће доказ о кретању отпада

ИАКО се чини да се борби са нелегалном градњом у Београду не види крај, пооштравају се мере за добијање грађевинских, али и употребних дозвола. Како је јуче најавио заменик градоначелника Горан Весић, за добијање употребне дозволе инвеститор ће убудуће морати да докаже да је сваки кубик грађевинског отпада однео на депонију у Винчу.

- На тај начин увешће се ред у ову област - истиче Весић. - Већина дивљих депонија настаје тако што сваки инвеститор, односно фирма, током изградње грађевински отпад истовари где стигне. Зато ће Град променити неке своје одлуке и убудуће ћемо приликом добијања употребне дозволе тражити да нам инвеститор да доказе о кретању отпада, који ће морати да заврши на градској депонији у Винчи. Онај ко не буде имао доказ о одношењу грађевинског отпада, неће моћи да добије употребну дозволу за свој објекат.

Према његовим речима, Град ће се на исти начин ухватити укоштац и са решавањем проблема комуналног отпада.

Прочитајте још: „Дивље депоније“ највећи проблем у Београду (ФОТО)

- Нажалост, у Београду има много дивљих депонија, комуналног и грађевинског отпада, и то је проблем са којим ћемо, као Град, морати да се суочимо као што смо се суочили са дивљом градњом коју успешно решавамо - рекао је Весић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације