Прихватилиште за децу: Усељење 25. фебруара

Б. Б.

понедељак, 04. 02. 2019. у 23:59

Прихватилиште за децу: Усељење 25. фебруара

Зграда у Живка Давидовића

Прихватилиште за децу и омладину ускоро у реновираном објекту у Улици Живка Давидовића. У 1.700 квадрата на Звездари боравиће 48 корисника са свим неопходним условима

ПРИХВАТИЛИШТЕ за децу биће усељено у нови објекат 25. фебруара, када се обележава 60 година од оснивања ове установе. Како је истакао заменик градоначелника Горан Весић, у новом простору, у Улици Живка Давидовића на Звездари, боравиће 48 корисника, који ће у нових 1.700 квадратних метара имати све неопходне услове.

Ова установа од 1998. године користи простор од 250 метара квадратних, који није по стандардима и недовољан је за број корисника ове установе.

- Имајући у виду да је Прихватилиште за децу и младе установа од посебног значаја, Град Београд је обезбедио нови простор који ће имати неупоредиво боље услове за рад запослених и боравак корисника - рекао је Весић. - Тренутно се одвијају радови на уређењу дворишта. Поносни смо што смо после 20 година успели да решимо овај проблем, и деци обезбедимо простор какав им је потребан по свим стандардима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Око 300.000 посетилаца "Београдске зиме"

Он је подсетио да је Прихватилиште за децу установа у надлежности Секретаријата за социјалну заштиту и да збрињава најосетљивије категорије деце међу којима су жртве насиља, злостављања, занемаривања, деца без родитељскиг старања, деца улице.

- Годишње кроз ову установу прође од 400 до 600 деце, узраста од 7 до 18 година, која припадају свим категоријама система социјалне заштите - рекао је Весић

Најављено је и увођење нове услуге социјалне заштите - Свратиште за тридесеторо деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације