ТАКСИ удружења која случајно или намерно, не поштујући процедуре, буду издала табле "дивљим" таксистима, мораће да плате казну за то! Ово је јуче потврдио заменик градоначелника Београда Горан Весић, нагласивши да је већина "дивљих" таксиста откривених у претходном периоду имала табле удружења "Наксис" и "Голд".

- За неке табле ова удружења тврде да су украдене - рекао је Весић. - Ипак, оне које су украдене, морају да пријаве полицији и за то се зна процедура. Зато ће такси удружења која случајно или намерно, без правилне процедуре, буду издала табле "дивљим" таксистима морати да плаћају казне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Паркинг сервис": Због посете Путина уклоњено скоро 400 аутомобила

На основу нових овлашћења, која имају комунална полиција и саобраћајна инспекција, Град је од 29. децембра привремено одузео 23 возила нелегалним таксистима.

- Ми их одузимамо привремено, а онда их суд одузима трајно. То је процедура која је предвиђена законом. То је био једини начин да се изборимо са "дивљим" таксистима у граду. Ускоро, мораћемо да решимо и проблем нелегалних превозника на београдском аеродрому. Време да они који раде легално и плаћају порез наставе да раде. "Дивљи" таксисти не могу да се понашају као до сада и ову област морамо да доведемо у ред - истакао је заменик градоначелника.

Други човек престонице рекао је да ће Град, са такси удружењима, радити на томе да сви легални таксисти добију боље услове за рад, да имају боље аутомобиле како би и њима и грађанима који користе такси услуге било боље. То значи да би требало да имају исте услове, попут клима-уређаја и могућности плаћања вожњи платним картицама, али и да ће у будућности сва такси возила бити исте боје.