И такси удружења ће бити кажњена

С. Б. М.

понедељак, 21. 01. 2019. у 15:15

И такси удружења ће бити кажњена

Град је од 29. децембра привремено одузео 23 возила / Фото Беоинфо

Горан Весић најавио обрачун са "дивљим" таксистима: Легални превозници имаће боље услове за рад. Удружења која случајно или намерно буду издала табле „дивљим“ таксистима, платиће казну

ТАКСИ удружења која случајно или намерно, не поштујући процедуре, буду издала табле "дивљим" таксистима, мораће да плате казну за то! Ово је јуче потврдио заменик градоначелника Београда Горан Весић, нагласивши да је већина "дивљих" таксиста откривених у претходном периоду имала табле удружења "Наксис" и "Голд".

- За неке табле ова удружења тврде да су украдене - рекао је Весић. - Ипак, оне које су украдене, морају да пријаве полицији и за то се зна процедура. Зато ће такси удружења која случајно или намерно, без правилне процедуре, буду издала табле "дивљим" таксистима морати да плаћају казне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Паркинг сервис": Због посете Путина уклоњено скоро 400 аутомобила

На основу нових овлашћења, која имају комунална полиција и саобраћајна инспекција, Град је од 29. децембра привремено одузео 23 возила нелегалним таксистима.

- Ми их одузимамо привремено, а онда их суд одузима трајно. То је процедура која је предвиђена законом. То је био једини начин да се изборимо са "дивљим" таксистима у граду. Ускоро, мораћемо да решимо и проблем нелегалних превозника на београдском аеродрому. Време да они који раде легално и плаћају порез наставе да раде. "Дивљи" таксисти не могу да се понашају као до сада и ову област морамо да доведемо у ред - истакао је заменик градоначелника.

Други човек престонице рекао је да ће Град, са такси удружењима, радити на томе да сви легални таксисти добију боље услове за рад, да имају боље аутомобиле како би и њима и грађанима који користе такси услуге било боље. То значи да би требало да имају исте услове, попут клима-уређаја и могућности плаћања вожњи платним картицама, али и да ће у будућности сва такси возила бити исте боје.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Драган Јовановић

21.01.2019. 17:20

Обзиром да постоји решеност за побољшање услова и подизање квалитета и сигурности услуга у такси превозу, замолио БиХ господина Весића да решења за побољшање истих тражи у разговорима и саветовањима са такси предузетницима - таксистима а не са власницима удружења јер интереси власника радио такси центара су у супротности са интересима такси предузетника. Хвала на разумевању.

zaliv.net

21.01.2019. 22:22

Po ustavu svako ima pravo na rad pa bih ja pitao vlast zasto podrzava monopol i zabranjuje nekima da se bave ovim poslom ako oni to zele!? Uvesti rigorozna pravila pa neka radi svako ko zeli, a ako nema dovoljno posla za sve pa prestace sa radom oni kojima nije dovoljno, pasce cene gradjanima i slicno...konkurencija nije nista lose ali ovo je Srbija I SVE MORA BITI NAOPAKO!

Melmak

24.01.2019. 13:58

voleo bi da neko od ovih koji se pozivaju na ustav kaze gde to u ustavu pise da moze bas svako da bude taxista i to beogradu? ja bih trafiku u knez mihajlovoj inace sledi ustavna zalba