БЕОГРАД - Д. Б. (1), коју васпитачице из вртића у Врчину у понедељак нису могле да пробуде и која је пребачена у Институт за мајку и дете, преминула је у уторак у 16.15 часова, саопштено је из те здравствене установе.

"У току поподнева је наступило погоршање општег стања и мере реанимације нису дале успеха. Смртни исход наступио је у 16.15 сати", саопштио је Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије "Др Вукан Чупић" на Новом Београду. Како се наводи, планирана је судска обдукција.

Из Института је раније саопштено да је у току дана због срчаног застоја у два наврата беба реанимирана на Одељењу интензивне неге Педијатријске клинике и да је опште здравствено стање веома тешко.

Прочитајте још - Реанимирана беба и даље у тешком стању

Такође је наведено да урађене токсиколошке анализе не указују на могући узрок срчаног заостаја током спавања у вртићу.

Дете старо 12,5 месеци, које приликом буђења у вртићу у Врчину није давало знаке живота, и које је реанимирано у амбуланти у Врчину, примљено је у поендељак у Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије око 13 часова.

После спавања у вртићу, васпитачица и мајка су приметиле да дете не даје знаке живота. Оживљавање је започето у амбуланти у Врчину и настављено у колима Хитне помоћи из Гроцке. Реанимација је потом настављена на институту када је успостављен рад срца.