ТЕЗГЕ престоничких пијаца испуњене су завијеним зеленим главицама купуса, који трговци на Цветковој пијаци продају од 35 до 40 динара по килограму. Најтраженије су сорте популарног футошког, које купци ужурбано пазаре како би уграбили и на време приставили да се укисели. Уколико се одлуче да купе више од 50 килограма, продавци дају додатан попуст и до десет динара по килограму.

- Сорта је "бели футошки", али је купус узгајан у Лесковцу и за квалитет гарантујем. Сваке године упутим се у Београд јер имам сталне муштерије које унапред наруче робу - објашњава Стево Тодоровић. - Сада је сезона у јеку и продаја иде одлично, мада су и цене ниже у односу на прошлу недељу.

Прочитајте још: Нови радови на пијаци "Бајлони"

На тезгама продавци и даље нуде паприку по - папреним ценама. За килограм популарне шиље потребно је издвојити и до 160 динара, бабура је од 150 до 180, а љуте папричице се продају три комада за 50. Килограм кромпира је 50 динара, а црног лука 80. Тиквице, шаргарепа и цвекла имају исту цену на скоро свим тезгама и продају се за 80 динара по килограму. Продавци нуде и пасуљ тетовац, бели за 300 динара, а шарени за 400. Килограм бораније је од 120 до 150, а толико је потребно новца и за спанаћ.

ЦИТРУСИ

КИЛОГРАМ помаранџи је од 150 до 200 динара, за мандарине је потребно издвојити и до 120, а за грејп 200 динара. Јабуке су 30 динара ситније, а крупније сорте ајдаре 50 динара. Најскупљи је свакако лимун који се продаје за 250 динара.