Декоративна расвета на Косанчићевом венцу биће укључена у среду увече, а новогодишња расвета у читавом граду биће укључена у периоду између 3. и 5. новембра.

"После комплетне реконструкције Косанчићевог венца и уређења фасада, од вечерас ће бити пуштена декоративна расвета на кућама које су добиле нову фасаду. Расвета ће бити у функцији током читаве године. Монтирали смо 176 ЛЕД рефлектора и осветлили 26 нових фасада на Косанчићевом венцу и у улицама Фрушкогорској, Задарској и Поп Лукиној", каже заменик градоначленика Горан Весић.

Према његовим речима, Град Београд је уложио 23,5 милиона динара.

Он је рекао да укључивање новогодишње декоративне расвете у читавом граду почиње 3. новембра и трајаће два дана када ће свечана расвета бити потпуно у функцији.

"Свечано осветљење биће постављено на 129 локација у граду, од чега је 49 нових локација у односу на прошлу годину", најавио је Весић и истакао да су многи градови у Европи, међу којима Беч и Москва, већ укључили новогодишњу расвету, а Лондон ће укључивање свечане расвете почети 6. новембра.

Прочитајте још - Сјај лампиона од 1. новембра

Према његовим речима, локације које ће први пут бити окићене су плато Димитрија Туцовића, парк Митићева рупа, Омладински плато у Земуну, парк Мањеж, Рузвелтова улица код Вуковог споменика, Булевар деспота Стефана, улице Вишњичка, Тиршова, Пастерова и Устаничка, парк Ћирила и Методија, паркови Мали Ташмајдан и Ташмајдан, Калемегдан.

Ту су и плато испред Храма Светог Саве, плато испред Студентског културног центра, Цветни трг, Сава променада, Студентски парк, Обилићев венац, дечије клинике - Тиршова, Институт за мајку и дете, Олга Дедијер, као и центри приградских општина.

Весић је додао да ће нових украса бити на седам локација и то на кружном току у Булевару Михајла Пупина, на Бранковом мосту, у Кнез Михаиловој на више места и у Скадарској, саопштио је Беоинфо.

"Поклони и кугле налазиће се на више места у Кнез Михаиловој улици, као и на просторима испред Студентског културног центра, код хотела 'Москва' и 'Балкан' ", рекао је заменик градоначелника.

"Новогодишња села" односно тродимензионалне фигуре бити постављене на Тргу Димитрија Туцовића, у парковима Митићева рупа, Мањеж, Ташмајдан, на платоу испред Храма Светог Саве, Цветном тргу, Тргу Николе Пашића, на више места у Кнез Михаиловој улици, на Обилићевом венцу и Калемегдану, додао је он.

Весић је навео да је сва свечана расвета и опрема која се налази на земљи сертификована, у високом је степену заштите и ради на 24 волта, тако да је апсолутно безбедна.