ГРАД Београд је одлучио да додатним подстицајима утиче на повећање бројности новорођенчади. За трећерођено дете мајке би убудуће од Града требало да добијају једнократну помоћ у износу од 30.000 динара.

Овај предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о додатним облицима заштите породиља у Београду дат је одборницима Града на усвајање. С обзиром на то да свака породиља у престоници већ има право на једнократни додатак од 10.000 динара, то значи да ће мајке за треће дете добити укупно 40.000 динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Французи би да граде метро

- Настављамо одговорну социјалну политику, а посебну пажњу посвећујемо породиљама, социјално угроженим породицама, деци и старијима - каже градоначелник Зоран Радојичић. - На све начине се трудимо да им помогнемо и проширимо права која уживају. Град је финансијски стабилизован и желим да истакнем да се сва права која наши грађани остварују исплаћују без дана кашњења.

Када је реч о незапосленим мајкама, које од Града добијају једнократно 25.000 динара по основу незапослености и 10.000 што следује свим породиљама, ступањем на снагу ове одлуке, имаће право и на додатних 30.000 динара, што значи да ће укупно добити финансијску подршку од 65.000 динара.

Да би стекле услов да добију ова средства, морају да имају пријављено пребивалиште на територији Београда најмање годину дана пре рођења детета.


БРОШУРА

УНИЦЕФОВУ брошуру, развојни водич, убудуће ће добити свака мајка по изласку из породилишта. У њему ће се наћи савети о томе како да се понашају ако дете у трећој години изгуби вештине које је стекло, да ли у првом месецу беба зна да дигне главу, када рагује на своје име...

Осим тога, биће ту и упутства о имунизацији, исхрани, дојењу, интеракцији између родитеља и детета.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Прокоп: Из воза у аутобусе до поноћи

ЛЕТЊЕ РАДНО ВРЕМЕ НАРОДНИХ КУХИЊА

ПУНКТОВИ за поделу бесплатних оброка за социјално-материјално угрожене кориснике је измењен и од понедељка ће радити по летњем распореду.

Овакво радно време важиће до 30. септембра.