УПРКОС најавама градских челника да у Скадарлији више неће бити места за ноћне клубове и казина, недавно је у овој боемској четврти осванула једна коцкарница! То се коси са обећањем које су дали угоститељима, да ће до почетка летње сезоне бити затворена два стриптиз-бара!

На почетку најпознатије престоничке калдрме у јеку враћања старог руха и духа Скадарлији, пре два месеца почели су припремни радови. Угоститељи и пролазници нагађали су о томе шта би могло да осване на том месту. И недавно, стари стан адаптиран је у коцкарницу познатог ланца кладионица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НОЋ У БЕОГРАДУ: Две особе избодене, 9 повређено у саобраћајним несрећама

- У почетку нисмо знали шта ће ту бити, мислили смо да је неки нови кафић или кафана - наводе запослени у једном од угоститељских објеката у Скадарлији.

Са мишљењем посетилаца, и својих колега, сагласан је и Драган Глигоријевић председник Друштва Скадарлија.

- Видео сам да је отворена коцкарница и стварно не знам због чега, јер су нама обећали да ће до отварања летње сезоне 5. маја иселити два ноћна клуба. Надам се да ће то испоштовати. Измене прописа који се тичу Скадарлије разматраће нови одборници.

А, према новим прописима које би требало да усвоји нови сазив Скупштине града, Скадарлија ће постати туристичка дестинација. Правилником ће бити дефинисана врста делатности која може да се обавља у тој улици, а места ће бити само за угоститељске објекте са традиционалном храном и музиком. Такође, биће уређен и изглед монтажних башта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Пет школа у новом руху

РЕКОНСТРУКЦИЈА ОД ЈЕСЕНИ

НА предлог угоститеља, трећа фаза реконструкције Скадарлије одложена је за октобар када летња сезона буде приведена крају. Мајстори ће на јесен радити потез између Господар Јевремове и Симине улице, као и Симине и Булевара деспота Стефана.

Радиће се и тротоари између Страхињића Бана и Господар Јевремове, а бетонске баште које су сазидане током протеклих деценија ће бити уклоњене.