На Ускрс све затворено

Ј. ДИНЧИЋ

среда, 04. 04. 2018. у 22:15

На Ускрс све затворено

Тржни центри ће радити скраћено / Фото В. Данилов

Радно време продавница и зелених пијаца у петак, суботу и понедељак без великих измена. У петак куповина до 18 часова. ГСП до уторка празнично. Паркинг бесплатан

НА Велики петак, у суботу и понедељак, продавнице, супермаркети и пијаце радиће углавном по уобичајеном радном времену, док је недеља, односно први дан Ускрса нерадан за све објекте.

Током празника непрекидно ће радити само дежурне апотеке, поште и бензинске пумпе на главним путевима. Паркирање у престоници од петка до понедељка је бесплатно. Дуже ће се чекати само на јавни градски превоз, који ће четири дана саобраћати по недељном реду вожње.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
До очног лекара Барајевци путују 30 километара

ПРОДАВНИЦЕ И ТРЖНИ ЦЕНТРИ

"ИДЕА", "Рода" и дистрибутивни центри компаније "Метро" у петак и суботу радиће уобичајено. Док ће објекти "Макси", "Шоп енд го" и "Темпо" у петак бити отворени до 18 часова. Недаља је нерадан дан за све поменуте објекте продајних ланаца. У понедељак се ради уобичајено.

Уколико неко планира да у петак посети неки од тржних центара, то ће моћи да уради до 18 часова. До тада ће бити отворени "Ушће", "Делта сити", "Стадион", "Биг фешн". У суботу ће радити по уобичајеном радном времену, док ће у недељу бити затворени за све посетиоце.

ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ

ЗЕЛЕНИШ на тезгама Београђанима ће у петак и суботу бити на располагању од 6 до 19 часова. "Баново брдо", "Земун", "Беле воде", "Душановац" и "Палилула" радиће и у недељу скраћено од 6 до 13 часова, а све пијаце ће у овом термину радити и у понедељак. Бувљак првог и другог дана Ускрса неће радити.

ДЕЖУРНЕ АПОТЕКЕ

УКУПНО пет апотека "Београд" ће, као и ранијих година, примати купце 24 сата. Оне у центру престонице, у Немањиној 2 и Краља Милана 9, у Земуну у Главној улици 34, у Булевару Маршала Толбухина број 30 у Новом Београду и Лазаревачка у Др Ђорђа Ковачевића 27. Скраћено радно време од 8 до 18 часова имаће апотеке "Палилула" у Кнез Даниловој, "Браће Ковач" у Криволaчкој, "Мирослава Трајковића" у Пожешкој и "Ђуро Ђаковић" у Мајке Кујунџића на Звездари.

ПРЕВОЗ, ПАРКИНГ И ТАКСИСТИ

ГРАДСКИ и међуградски превоз ће од петка до уторка саобраћати по недељном реду вожње. У истом периоду "Паркинг сервис" неће наплаћивати паркирање у зонираним деловима престонице, а јавне гараже функционисаће уобичајено, као и Служба за пренос возила. Таксисти ће у поменутом временском периоду путнике превозити по вишој тарифи.

БЕНЗИНСКЕ ПУМПЕ, ПОШТЕ И БАНКЕ

ПОШТА у Таковској радиће непрестано током ускршњих празника, док ће скраћено радно време до 15 часова имати експозитура у Савској 2. У суботу и понедељак до 19 часова биће дежурне поште у ТЦ "Стадион", "Биг фешн", "Имо аутлету" и "Новом Меркатору".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Трамвајем кроз Трговачку улицу

Бензинске пумпе на општинским и државним путевима првог и другог реда радиће без прекида. Највише ће током празника паузирати радници банака, па ће све експозитуре бити затворене од 6. до 9. априла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Немања

05.04.2018. 05:28

Све земље на свету које славе васкрс имају велики петак и понедељак(други дан васкрса ) нерадне дане.Само у србији је наводно васкрс празник а петак и понедељак су радни.Где је онда празник ако је васкрсс у недељу а недеља је увек нерадан дан?Нећемо ми још дуго да се ослободимо комуниста.

Nebojša

06.04.2018. 11:03

@Немања - Sramota je da se verski praznik u Srbiji tretira kao državni.Nisu svi gradjani vernici, niti su svi pravoslavci. Četiri neradna dana, pa to je sramota! Ni državne institucije ne rade u petak i ponedeljak. Ova zemlja više liči na islamsku džamahiriju nego na državu u kojoj je po Ustavu crkva odvojena od države.

Никола

05.04.2018. 05:33

Васкрс је а не ускрс.Господ Исус Христос је васкрсао а није ускрсао(ускрсао је код неких других народа)О којим васкршњим празницима нећемо радити ?Васкрс је у недељу а недеља је и онако нерадан дан.Ваљда ако славимо васкршње празнике велики петак и понедељак би требало да буду празници и нерадни дани,као свуда у европи у коју се кунемо и где хоћемо да се учланимо.