KRUŠEVAC - Za sada je epidemiološka slika u Kruševcu pod kontrolom-navodi gradonačelnica Jasmina Palurović, odgovarajući na pitanje “Novosti”.

- Ono što se dešava u hitnoj pomoći, gde kažu da ima jedan potvrđen slučaj radnika, ubeđena sam da su oni u okviru svoje službe, kao struka, sve preduzeli da hitna pomoć potpuno radi nesmetano i u službi građana pod ovakvim uslovima.

Gradonačelnica Kruševca navodi i da se Štab potrudio da za zdravstvene ustanove iz više izvora,uključujući i donacije, obezbedi zaštitnu opremu, maske i rukavice.Za sada,dodaje, grad nije viđen kao lokacija za otvaranje posebnog centra gde bi se, kao na Sajmu, zbrinjavali lakši pacijenti sa KOVID-19.

- Ministarstvo zdravlja i Vlada opredeljuju gradove za takve centre, za sada nismo viđeni kao tačka, koja će imati takav centar,ali posedujemo sportsku halu i još neke objekte koji bi mogli da zadovolje propisane standarde,ukoliko se tako nešto naloži -predočila je na konferenciji za medije gradonačelnica Palurović.

Prema zvaničnoj bazi podataka, U Rasinskom okrugu reistrovano je 30 slučajeva korona-virusa: 28 u Kruševcu i dva u Varvarinu. U međuvremenu, u sedištu okruga, nastavlja se celodnevna dezinfekcija grada i okoline, punjenje natrijum hipohlorita u 200 rezervoara na teritoriji Kruševca, čišćenje svih višespratnica, zdravstvenih ustanova i ambulanti, kao i podela paketa sa osnovnim namirnicimama i dezinfekcionim sredstvima za 31.200 penzionera.


Jasmina Palurović

KOL-CENTAR:VIŠE OD 400 POZIVA DNEVNO

VIŠE od 400 poziva dnevno beleži Kol-centar namenjen pre svega starijim sugrađanima. Dežurstva na brojevima 037/446-446 i 066/446-446 su 24 sata. Brojevi farmacetuskog kol-centra gde se može obaviti konsultacija sa apotekarima i dogovoriti dostava potrebne terapije su 037/417-740 i 064/820-23-10, radnim danima od 8 do 18, subotom od 8 do 14, a nedeljom od 8 do 12 sati. Isporuka lekova obavlja se u roku od jednog dana. Rad maloprodajnih objekata biće radnim danima do 15, a vikendom do 13 sati, dok pijace prestaju da rade sutra.