Krsmanoviću prija rad u reprezentaciji: Lopta nas već sluša, ulazimo u normalan ritam

S. K.

ponedeljak, 08. 06. 2020. u 08:12

Крсмановићу прија рад у репрезентацији: Лопта нас већ слуша, улазимо у нормалан ритам

Petar Krsmanović Foto: N. Paraušić

Nadam se da ćemo svakim danom sve više napredovati i što spremniji otići na klupske pripreme. Mene u klubu očekuju sredinom ili krajem jula - kaže Krsmanović

EVROPSKIM prvacima je sve lepše i lakše kada su zajedno. Odbojkaši od ponedeljka treniraju u Beogradu i nadaju se da će ubrzo ući u željeni ritam. Petar Krsmanović priznaje da su pripreme pun pogodak i da će im pomoći da spremniji dočekaju makar klupsku sezonu.


- Prve dve nedelje vežbaćemo bez skoka, jer bi to zbog duge pauze koju smo imali bilo opasno. Polako ulazimo u normalan ritam, a rad u reprezentaciji će nam pomoći da što spremniji odemo u svoje klubove. Naročito meni, jer moj novi klub Kuzbas ima velike planove u Ligi šampiona i ruskom prvenstvu. Normalno, samo da ne bude drugog talasa pandemije virusa korona - ističe Krsmanović.


Iskusnog blokera pandemija je zatekla u Pjaćenci. Bio je u karantinu 35,6 dana, sve dok se nije vratio konvojem koji je organizovao Marko Podraščanin. Potom je usledilo još 14 dana izolacije u rodnom Čačku.


- Bili smo u centru epidemije, ali zbog karantina nismo doživeli njenu pravu sliku. Informisali smo se preko medija. Vežbao sam u stanu, prvo u Pjaćenci, a potom i u Čačku. Selektor Kovač je organizovao onlajn treninge, a mogli smo da idemo i u teretanu kako bismo sačuvali kondiciju.


Petar priznaje da su se svi obradovali lopti, koju nisu dotakli više od dva meseca.


- Svi smo se iznenadili, naročito Kovač, kako nam leži lopta, i da je tehnika na zavidnom nivou. Nadam se da ćemo svakim danom sve više napredovati i što spremniji otići na klupske pripreme. Mene u klubu očekuju sredinom ili krajem jula - kaže Krsmanović.


Da nije pandemije odbojkaši bi, kao i dame, igrali ovih dana u Ligi nacija.


- Kada je sve počelo niko nije slutio da će biti ovako. Utakmice nam nedostaju, jer zbog njih i treniramo. Zato ćemo sledeće godine imati dosta takmičenja, jer nas očekuju Liga nacije i EP, na kojem branimo titulu. Nažalost, ne i Olimpijske igre, za koje se nismo izborili - kaže Krsmanović.


OPET U SIBIRU

POSLE godinu dana u Italiji, Krsmanović se vraća u Rusiju.

- Ponovo sam u Sibiru, samo što je u Kemerovu mnogo toplije. Oni su lane bili šampioni, odlično su organizovani, imaju sjajan stručan štab. Da imaju velike ambicije govori i dolazak Italijana Ivana Zajceva - kaže Krsmanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije