Lisinac tvrdi da odbojkaši nisu toliko rizični: Ostao je gorak ukus, ali je zdravlje najvažnije

S. Krstović

nedelja, 24. 05. 2020. u 20:54

Лисинац тврди да одбојкаши нису толико ризични: Остао је горак укус, али је здравље најважније

Srećko Lisinac Foto: N. Paraušić

Italijanski lekari verovatno to misle zbog kontakta sa loptom u bloku - priča Srećko i dodaje da su igrači dobili priliku da odmore i zaleče povrede

NIJEDAN sportista nije navikao na dug odmor, pa ni odbojkaši. Srećko Lisinac kaže da ovih dana, osim što trenira onlajn sa selektorom Slobodanom Kovačem, ide i na terapije kako bi zalečio povrede.


- U Beogradu idem na terapije kako bih se oporavio od sitnih povreda, koje vučemo svi mi. Verujem da to rade i ostali, uostalom, Atanasijević je nedavno u Peruđi imao lakšu hiruršku intervenciju na kolenu - kaže Lisinac.


PROČITAJTE JOŠ:“Pokaži srpsko srce”: Katarina Lazović za “Novosti” o prvoj inostranoj sezoni, Poljskoj, posebnom ambijentu, kuvanju...


Bloker "orlova" je u Trentu bio svedok patnje Italijana za vreme pandemije. Priznaje da je jedva čekao da se vrati kući.


- Preživeo sam isto što i drugi. Bili smo u izolaciji, zatvoreni u stanovima, u kojima smo trenirali. Kada se ukazala prilika, vratio sam se. Oporavio sam se psihički, dok nam je fizički potrebno još malo da se vratimo u stanje da možemo da treniramo - primećuje Lisinac.


Zbog virusa korona prekinuta je i odbojkaška sezona...


- Taman kada je trebalo da počne ono najlepše, plej-of italijanskog prvenstva i četvrtfinale Lige šampiona, sve je stalo. Ostao je gorak ukus, ali najbitnije je zdravlje, jer biće još takmičenja - podvlači Lisinac.


PROČITAJTE JOŠ:Terzićev saradnik preuzeo Železničar: Kovačević uz Lajkovčanke


Selektor "orlova" Kovač vodi onlajn treninge sa reprezentativcima.


- To su uvodni treninzi, više istezanja i vežbe koje štite od povreda. Kada uđemo u halu, verovatno ćemo imati komplikovanije vežbe, ali siguran sam da ćemo se dve nedelje pripremati za viši nivo i rad sa loptom - kaže Lisinac.


Na opasku da su italijanski doktori svrstali odbojku u najrizičnije sportove, Lisinac primećuje:


- Verovatno su mislili da, zbog kontakta u bloku, više igrača može da dotakne loptu u jednom poenu. Mada ne vidim zašto smo rizičniji i od vaterpola, gde ima dosta kontakta. Nisam doktor, ali mi to nije jasno.


PROČITAJTE JOŠ: Kolaković na klupi Varte


Lisinac podseća da će odbojkašima biti potrebno malo duže vremena da se vrate u formu, jer je tehnički sport i valja "nadgraditi elemente". Priznaje da je danas i teško nešto planirati.


- Zbog toga se ne zna ništa konkretno. Kada će početi prvenstvo, pripreme. Svi su u nekom iščekivanju, šta je sledeći korak, da li će virus da se povuče, da li će da se pronađe vakcina. Zato se odugovlači sa odlukama, jer svi planovi su ili-ili - ističe Lisinac.


NAJLEPŠE SA PODRAŠČANINOM

LISINAC će i naredne sezone igrati u Trentinu, gde će mu od ove sezone društvo praviti Marko Podraščanin.

- U suštini, nikad se ne zna. Ali zasad je sve kako treba, ljudi iz kluba su pozitivni za sledeću sezonu, imaju planove, samo da krene. Otišao je Kovačević, ali je došao Podraščanin. A sa Markom je lepo igrati makar jednom u karijeri i u klubu, a ne samo u reprezentaciji.