SVEČANOM akademijom, promocijom dokumentarnog filma, autora Miroslava Vislavskog, setnim pričama o igri preko mreže i uručenjem mnogobrojnih priznanja, danas je u "Spensu" obeležen značajan jubilej, 70 godina od osnivanja Odbojkaškog saveza Vojvodine.


Petar Bogunović, prvi operativac vojvođanske odbojke, naglasio je da od samih početaka do današnje "atomske odbojke", taj sport ima perspektivu, s obzirom na veliki broj, 115 klubova u Vojvodini.


- Uvek nas je krasio zanos i entuzijazam, da bi danas bili među najvećim svetskim silama, a naši odbojkaši i odbojkašice na krovu Evrope. Imamo čime da se ponosimo, povećeni i dosledni - istakao je Bogunović, koji je uručio jubilarne Plakete istaknutim odbojkašima, Žiki Vračariću, Draganu Nišiću, Đuli Mešteru, Slobodanu Boškanu, Đorđu Đuriću, Andriji Geriću, Vasi Mijiću, Veljku Petkoviću, Goranu Mariću, Edinu Škoriću, Zoranu Gajiću, Strahinji Koziću, Bobi Kovaču, Vladimiru Batezu...


Nagrađeni su i klubovi, osvajači državnog prvenstva, Partizan iz Sremskih Karlovaca, Partizan iz Kleka, Jedinstvo iz Stare Pazove, Spartak, Vojvodina...


- Želja je da odbojkaška Vojvodina bude i dalje perjanica srpske odbojke - obratio se Zoran Gajić, predsednik OSS. - Za ponos su klubovi vojvođanske lige iz malih mesta, iz kojih se regrutuju naši najbolji odbojkaši, kao recimo što je Žarko Petrović, koji je došao iz Maglića. Da nije takvih entuzijasta, ne bi bilo ni vrhunske odbojke. Vojvodina je primer kako bi trebalo da se razvija odbojka u našoj zemlji.


FESTIVAL ODBOJKE

MINULI vikend u Novom Sadu obeležio je jedinstven festival odbojke na kojem je nastupilo 100 ekipa iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Švajcarske, Crne Gore i Grčke. Takmičili su se klubovi omaldinske kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji.