Mladi košarkaš Deni Avdija (19) je biser Makabija i svestan je da bi mogao zablistati na nekom od NBA draftova. On je kao svoj odraz u odgledalu odabrao Luku Dončića

Mladić koji je rođen u Izraelu, a poreklo vuče sa prostora nekadašnje SFRJ, bio je gost u podkastu svog saigrača Omrija Kaspija. U toj emisiji Avdija je istakao kako mu niko ništa nije poklonio kroz karijeru i napomenuo da je u njegovim godinama veoma teško zaslužiti 20 minuta u igri prvog tima, osim ako niste Luka Dončić.

"Video sam ga pre nekoliko godina i pomislio zašto ne bih i ja bio kao on? Mogao bih isto da postignem. Mislim da je ključ u zrelosti i preuzimanju odgovornosti. Ako se to savlada možeš da dobiješ minute i postaneš važan deo rotacije", rekao je Deni.

Deni Avdija   foto: EPA

Avdija je prepun reči hvale za nekadašnjeg igrala Real Madrida, danas uzdanicu Dalasa. Međutim, imao je i malu opasku koja se odnosi na bitan faktor u svačijoj karijeri - sreću.

"Osim što je Luka sjajan igrač, mislim da je imao mnogo sreće u karijeri. Ubacivanje 30 poena u NBA nije nešto što samo dobijete i radite za to dobro. Mislim da nije mogao da se nađe na boljem mestu u pravo vreme i da stigne do boljeg trenera od ovog kog sada ima, a to je sreća koju većina nema. Sve što je bilo u Dalasu kada je došao bio je savršen scenario za njega", rekao je Deni Avdija.