Oglasio se i KK Crvena zvezda. Sa Malog Kalemeegdana je stiglo saopštenje da je klub zbog pandemije virusa korona obustavio sve aktivnosti seniorskog tima, mlađih kategorija kluba i škole košarke do normalizacije stanja u Srbiji i ukidanja vanrednog stanja.

- U novonastalim oklonstima smo održali sastanak sa trenerima, igračima svih selekcija i donela sledeće odluke: Većina stranih igrača je na lični zahtev otputovala svojim kućama, osim Majkla Odža i Stratosa Perperoglua koji se trenutno sa porodicom nalazi u Beograduu narednim danima doneće odluku o eventualnom ostanku u Beogradu ili odlasku u Grčku.Svi domaći igrači seniroskog tima i mlađih selekcija, kao i treneri, su u sa svojim porodicama u svojim domovima i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa merama državnih organa. Po normalizaciji i eliminisanju zdravstvene ugroženosti Građana je dogovoreno da se svi strani igrače vrate u Beograd i zajedno sa domaćim košarkašima nastave sa redovnim obavezama u klubu kako bi se sezona privela kraju – piše u saopštenju.

Naglasili su da očekuju da će sezona biti privedena kraju na terenu, ne za zelenim stolom.

- Kao jedna od nacionalnih sportskih institucija deliće u potpunosti sudbinu ove zemlje i društva u kome živi i radi. Kada sport i košarka ponovo budu došli na red, naš klub će se zalagati da se sva takmičenja završe na terenu i da se šampioni proglašavaju nakon pobeda na parketu. Imajući u vidu da je sada nacionalni prioritet očuvanje zdravlja i ljudskih života, bilo bi dobro da se svi solidarišemo i koncentrišemo u cilju prevazilaženja ovog velikog globalnpog izazova koji jedini zajednički možemo da pobedimo. Imaćemo dovoljno vremena da pronađemo rešenja za okončanje takmičenja na sportski način I na terenu, bez ikakvih prekrajanja tabela i neumerenih izjava kada im nije ni vreme, ni mesto.

Na kraju su imali poruku za građane i svoje fanove.

- Do tada, čekajući bolja vremena, ne želimo na bilo koji način da utičemo na nešto što je mnogo važnija utakmica od one na košarkaškom terenu – borba za život naših građana – navodi se u saopštenju i dodaje se da će u potpunosti poštovati sve propisane mere i da isto očekuje od svoje armije navijača.