Fudbalski klub Valensija je javno izrazio iznenađenje povodom priznanja trenera Atalante Đanpjera Gasperinija da je na martovsku utakmicu Lige šampiona došao sa virusom korona. Španski klub, koji je prvi u La ligi prijavio zarazu Kovid19, oglasio se saopštenjem.


S obzirom na izjave trenera Atalante Đanpjera Gasperinija, koje su se pojavile u italijanskoj štampi, FK Valenisja želi javno da izrazi iznenađenje činjenicom da je trener rivalskog tima, u osminifinalnog Lige šampiona, priznaoda je svesno, bez preduzimanja preventivnih mera, došao na “Mestalju” sa simptomima virusa Kovid19. On je time izložio riziku i svoj i naš tim i sve ljude sa kojima je imao kontakt tokom boravka u Valensiji.


Utakmica je odigrana pred praznim tribinama, pod strogim merama zaštite kako bi se sprečila zaraza i sve to jer nam je dolazila ekipa iz područja koje je već bilo zahvaćeno virusom korona”.


Meč Valensija – Atalanta na “Mestalji” odigran je 10. marta, a u Italiji se prvi zvaničan slučaj virusa korona pojavio 20. februara.