Real Madrid se nadao da će ovog leta, konačno, da reši odnos sa Geretom Bejlom, međutim Velšanin će, prema svemu sudeći, ostati na "Santijago Bernabeu" još jednu sezonu jer mu kriza u fudbalu ne daje velike mogućnosti za promenu sredine, a ima i važeći ugovor do 2022. 

Bejl nikako nije isplativ: em što ga plaćaju 21 milion evra po sezoni, em što ga fudbal sve manje zanima i nije od neke koristi treneru Zinedinu Zidanu. Na sve to ovaj napadač nije u najboljim odnosima sa navijačima Real Madrida, čega je vrlo svestan.

"Prvi put kada mi je zviždalo 80.000 ljudi nije mi bilo jasno zašto. Zvižduci svakoga pogađaju i ugrožavaju samopouzdanje. Promašiš šansu, gol ti je u sljedećem napadu još manji. Navijači bi trebalo da nam pomognu da prebrodimo neke krize i da bolje igramo, ali ovo je obrnuto. U fudbalu možeš odlično da igraš pet utakmica, ali da ne daš gol. Znaš da si dobro igrao, ali ti zvižde jer nisi dao gol. Meni je moje mišljenje najvažnije i ne opterećujem se onime što drugi misle", rekao je Bejl u jednom golferskom podkastu.

"Marka" piše da Bejle ostaje u Realu jer za njega nije stigla nijedna konkretna ponuda. Azijsko tržište je ove godine zatvoreno, a jedina opcija u Evropi mogao bi da mu bude Njukasl koji još nije krenuo u "nabavku".

Bejl je za poslednjih godinu i po dana u dresu Real Madrida dao samo 16 golova. U poslednje vreme bio je uglavnom van stroja jer se žalio na povrede.