Najuspešniji trener u novijoj Zvezdinoj istoriji Vladan Milojević sada sedina klupi Al Ahlija, ali i dalje se rado seća perioda provedenog na Marakani. Dva puta u grupnoj fazi Lige šampiona, jedno proleće u Ligi Evrope. Rezultati za divljenje, a popularni Miloje ističe koja je utakmica za njega najvažnija.

- Meni je najdraža pobeda nad Florijanom. Da nije bilo nje, izostali bi Irtiš, Sparta, Krasnodar, kasnije Napoli i Liverpul, jesenas Olimpijakos i Bajern. Ništa se ne bi desilo da nismo izbacili Maltežane. Govorim to da bismo znali da cenimo prošlost, samo poštovanjem prethodnika onaj sledeći može da se nosim sa velikim sistemom kakva je Zvezda. Ništa nije počelo od mene. Niti se završilo. Znam da se u Srbiji fudbal tretira kao borba na život i smrt, da je tragedija izgubiti utakmicu, ali dajte da gledamo iz drugog ugla. Sportskog - rekao je Milojević u opširnom intervjuu za "Mozzartsport".

Milojević je govorio o atmosferi koju je zatekao na "Marakani" i stanju u kome je srpski gigant bio...

- Prilikom dolaska fokusirao sam se na nekoliko detalja. Prvo - detekcija problema, drugo - rešavanje, treće – rad. Ne priča. Smetalo mi je što se stalno vrtimo oko nekih stvari, krećemo ispočetka, ne poštujemo prošlost. Podsećam, zatekao sam negativan ambijent posle gubitka titule i poraza u finalu kupa od Partizana, scene na stadionu bile su kao da se sve srušilo, da ništa ne valja - dodao je Milojević.

On kaže da će javnost i istorija presuditi kako je radio u Crvenoj zvezdi.

- Volim ljude koji ne pričaju često i bez povoda, već one koji rade. Kod nas Srba se mnogo govori, imamo potrebu da se hvalimo, međutim, ostavimo javnosti i istoriji da presudi šta sam uradio. A radio sam - zaključio je Milojević.