NEKADAŠNjI stadion "Školaca" u Ubu od sada nosi ime "Žoze Murinjo", po proslavljenom portugalskom fudbalskom stručnjaku. Stadion je kompletno obnovljen - dobio je najmoderniju rasvetu, najkvalitetniju veštačku travu, ima 500 mesta za sedenje, a nalazi se prekoputa ulice i parka koji nose imena fudbalera, Ubljana Nemanje Matića i Raće Petrovića.

Oko 300 metara je udaljen od stadiona svojevremeno najboljeg levog krila na svetu "Dragana Džajića". Preostaje još postavljanje velikog led semafora, a na jedinstvenom terenu u okruženju, možda i u čitavoj Srbiji, prvi će trenirati fudbaleri ubskog Jedinstva.

U Ubu ističu da je stadion trebalo da nosi ime nekog velikog sportskog stručnjaka, a odluka je pala na Žoze Murinja, zbog njegovog dobrog odnosa prema Srbiji, ali i prema Ubljaninu Nemanji Matiću koga je trenirao u Mančester junajtedu u i Čelsiju. Portugalski fudbalski stručnjak sa zadovoljstvom je prihvatio predlog da stadion ponese njegovo ime, a na proleće naredne godine trebalo bi da poseti Ub.