Kovačević u utorak okuplja ekipu za baraž sa Portugalijom: Samo Živanović rovit

S. Ilijoski

13. 03. 2016. u 21:08

Aksentijević, Rakić i Janjić u Beograd stižu do 20. marta. Manje-više je sve poznato, a jedino je Aleksandar neizvestan - kaže selektor futsal reprezentacije

Ковачевић у уторак окупља екипу за бараж са Португалијом: Само Живановић ровит

Aleksandar Živanović Foto: Arhiva VN

FUTSAL će ponovo zaokupirati Srbiju u narednih mesec dana jer će naša selekcija 22. marta i 12. aprila odigrati baraž mečeve sa Portugalijom za odlazak na Mundijal u Kolumbiji (od 14. septembra do 2. oktobra). Fenomenalni Rikardinjo ponovo će napuniti “Arenu”, u to ne sumnja ni selektor Aca Kovačević koji sutra u hotelu “M” okuplja reprezentativce na mini pripreme.

- Manje više sve je poznato, pozvaću 16 igrača a jedini od momaka koji su izneli Evropsko prvenstvo je neizvestan Živanović. Zadobio je povredu protiv Ekonomca, ali doći će pa ćemo videti da li će moći da se oporavi - ističe Kovačević. - Ostali su zdravi, dolaze na vreme sem “Rusa” Aksentijevića i “Rumuna” Rakića i Janjića koji imaju utakmice redovnog kola narednog vikenda.

Ni to kašnjenje ne brine Kovačevića, jer ako je neki rival skeniran do tančina onda su to majstori iz Portugala.

- Sve je otvoreno, kao i u prethodnim našim susretima ponovo će neki detalj odlučiti. Dobili smo ih na EP, ali sada se igra dvomeč, što menja prilaz utakmici. Mi ćemo učiniti sve da u Beogradu ne izgubimo. Ako u tome uspemo onda će nam šanse za prolaz biti daleko veće, mada su se svi u Srbiji uverili u snagu Portugalaca i moć Rikardinja.

Nedavni Evropski šampionat u Beogradu sjajno je promovisao futsal i Kovačević uverava da je iz marketinškog razloga dobro što je rival u baražu jedna od najatraktivnijih selekcija.

- Možda će me neko pogrešno shvatiti, ali meni je drago što će baš Rikardinjo ponovo doći u Beograd i verujem napuniti “Arenu”. Biće to nova promocija futsala, novi spektakl. Ovaj sport se na mala vrata uvukao u srca naših ljudi, osetio sam to još više po završetku EP. Zato očekujem novi futsal spektakl u “Areni” i nadam se da ćemo uz pomoć publike napraviti krupan korak ka Kolumbiji - uvek je optimist Kovačević.

Koca, Perke, Janja, Rajče, Aksent... Spremni su ti momci za 80 minuta rata protiv Rikardinja.

KARTE 300 I 500 DINARA
FS Srbije odredio je i cenu ulaznica za meč Srbija - Portugalija i to 300 i 500 dinara. U Savezu se nadaju da će “Arena” 22. marta biti puna i da će možda pasti i novi evropski rekord u futsalu od preko 20.000 posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)