Mihajlović blizu Sent Etijena

DSL - D.K.

utorak, 06. 01. 2015. u 13:49

Михајловић близу Сент Етијена
Za mladog ofanzivca Rada interesovanje pokazao slavni francuski klub. Transfer je izgledan, ne plašim se konkurencije - kaže Nemanje

Transfer osamnaestogodišnjeg Nemanje Mihajlovića mogao bi ove zime da predstavlja pravu „bombu” na Banjici. Za mladog ofanzivca „građevinara” interesovanje je pokazao slavni francuski klub Sent Etijen. Mihajlović je dete Rada, tu je napravio prve fudbalske korake, a 2012. debitovao za prvi tim za koji je do sada uknjižio 36 mečeva. Talenat i odličan rad, kao i igre nisu prošle nezapaženo ni u omladinskim selekcijama FS Srbije. Do sada je upisao 13 mečeva i uknjižio pet pogodaka. U smiraju 2014. godine Mihajlović je proveo deset dana u klubu u kom su ponikli Platini, Blan, a koji je bio i prvi pečalbarski klub kada su u piitanju srpski fudbaleri Ivica Bek, a potom i Ivan Ćurković. Sent Etjen je trenutno četvrtoplasirani u francuskom šampionatu, a sigurno da gaje velike ambicije i na evropskom putu. Obzirom da je mladi Mihajlović, od glave do pete igrač Rada, sa kojim je i ugovorom vezan, dani pred nama će pokazati da li će doći do dogovora, koji će Nemanju odvesti u Francusku.

A šta kaže član omladinske reprezentacije?

- Svakako da mi godi interesovanje velikog kluba. Proveo sam deset dana u Sent Etijenu, i video kolika je razlika između fudbala kod nas i u Evropi. Organizaciono su daleko ispred nas. Veliko iskustvo sam stekao - prenosi utiske Mihajlović.

Otkud vi u Francuskoj?

PEROVIĆ ODLAZI U AUE Bivši Zvezdin napadač, a potom i član Rada Slavko Perović, karijeru će nastaviti u redovima nemačkog drugoligaša Auea. Kako je saopštio predsednik poslednjeplasiranog tima „cvajte”, Helge Leonhard, Perovića dovode u taj klub ne kao klasičnog špica, što je do sada bio, već „kao nekog ko bi mogao da bdue od pomoći veznom redu”. Perovićev novi klub je poslednji u drugoj ligi Nemačke sa 14 bodova i samo 16 datih golova u 19 utakmica.

- Na Banjici to nije bilo iznenađenje. Naš rad prate duži vremenski period. Poziv je usledio 6. decembra, a tamo sam bio do 16. prošlog meseca. Boravio sam u trenutku kada su završavali igranje u grupnoj fazi Lige Evrope. Trenirao sam sa „B” timom i onima koji su imali manju minutažu - otkriva detalje Mihajlović.

Ima li šanse da se u slučaju selidbe izborite za poziciju u timu?

- Ako dođe do dogovora mog Rada i čelnika Sent Etijena jer me ugovor veže za Banjicu do leta, svoju šansu u ovom francuskom klubu ću verovatno tražiti kroz „B” tim. Konkurencije se ne bojim, a na mojoj poziciji u startnoj postavi igra Vardeli.

Da li je transfer izgledan?

- Smatram da jeste, a znaće se sve definitivno do polovine januara. I ako se ništa ne dogodi, biću prezadovoljan samim boravkom u Sent Etijenu. Mlad sam i mislim da je vreme pred nama moj najveći saveznik. U Crnotravskoj ulici imam sve uslove za dalji napredak - zaključio je Nemanja Mihajlović, momak, koji će možda da bude i zvezda predstojećeg prelaznog roka u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije