Evrosong zakazan za 16. maj: Nema glasanja ni bodova, samo zabave

V. N.

03. 04. 2020. u 08:53

"Harikejn" će, ipak, zapevati "Asta la vista" na revijalnoj "pesmi evrovizije"

Евросонг заказан за 16. мај: Нема гласања ни бодова, само забаве

Antonio Ahel/ATA Images

DEVOJKE iz grupe "Harikejn" će, ipak, zapevati "Asta la vista" na 65. "Evrosongu". Naime, Evropska radiodifuzna unija je, u saradnji sa holandskim javnim servisom, saopštila da će "Pesma Evrovizije" biti održana u subotu 16. maja, od 21 čas, s ciljem da se svetu omogući da vidi predstavnike 41 zemlje i da se svi dobro zabave.

To znači da ovogodišnji "Evrosong", koji je otkazan 18. marta zbog pandemije korone, nema takmičarski karakter, odnosno da se pobednik neće birati, a svi izvođači, među kojima su i srpske predstavnice "Harikejn", predstaviće se iz studija u svojoj zemlji. RTS je pokazao interesovanje za prenos posebnog evrovizijskog programa, pod nazivom Eurovision: Europe shine a light, koji će okupiti sve planirane, ali i stare učesnike.

- Pokušaćemo da 16. maja ujedinimo Evropu jedinstvenim televizijskim programom - rekao je izvršni supervizor "Evrosonga" Jon Ola Sand. - Pozivamo sve emitere koji su hteli da pošalju predstavnike na ovogodišnju "Evroviziju" i druge članove EBU, da emituju ovu emisiju u duhu jedinstva i zajedništva.

Voditelji programa biće Šantal Jenzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, kao što je prvobitno planirano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Draga

03.04.2020. 11:04

Taman kako i priliči ovim "pevačicama", jer ta manifestacija više ni na šta i ne liči.