ACI LUKASU ODBILI VIZU ZA AUSTRALIJU: Ne znam ko stoji iza celog slučaja, ali me neko sabotira

M. ĆUNKOVIĆ

03. 10. 2019. u 21:51

АЦИ ЛУКАСУ ОДБИЛИ ВИЗУ ЗА АУСТРАЛИЈУ: Не знам ко стоји иза целог случаја, али ме неко саботира

Aca Lukas, Foto ATA Images

Prvo mu je odobrena 28. maja, pa odbijena nekoliko dana pred prvi koncert

FOLKER Aca Lukas je poslednjih dana u centru pažnje zbog afere koja mu se desila vezano za vizu za Australiju. Iznenada mu je odbijena nekoliko dana pred prvi zakazan koncert, iako mu je prvobitno odobrena još 28. maja.

Tim povodom, Lukas se opširno oglasio na "Instagramu":

- Poštovana publiko, i svi oni širom Australije, koji ste imali nameru i želju da se u petak i ponedeljak družimo u Sidneju i u subotu u Melburnu, i mnogi koji su se radovali, kao i ja, ovim koncertima - sa velikim žaljenjem, ali i sa ogromnom dozom gorčine i razočaranja, moram da vas obavestim da se koncerti neće održati - počeo je on.

Lukas je, između ostalog, naglasio:

- Imali smo svu potrebnu dokumentaciju, ali su u ambasadi naveli da smo na neka pitanja odgovorili lažno. Mi smo im dokumentovano dokazali da to nije tačno, i onda su na kraju, kada smo im pobili sve "razloge" koje su navodno imali, ipak ukinuli vizu bez obrazloženja! Tužan sam, razočaran, ne zbog Australije i njihovih kengura, i smrdljivog peska, i ružnih britanskih otpadnika, nego isključivo zbog vas! Zato što su me onemogućili da dođem kod ljudi sa naših prostora koji vole mene i moju muziku.

Pročitajte još - ACA LUKAS O SVAĐI SA JELENOM KARLEUŠOM: Ko dira decu mojih prijatelja, taj kao da dira moju decu

Lukas je za "Telegraf" ispričao da ne zna ko stoji iza celog slučaja, ali da je očigledno da ga neko sabotira.

- Pozvali su me i saopštili da je moja viza odbijena i da je to zato što sam slagao da nisam osuđivan. Ja stvarno nisam osuđivan i za to imam papir iz državne institucije koja se time bavi.

Pevač je izrazio sumnju da je u ceo slučaj umešan "neko vrlo ozbiljan" i da pokušava da mu smesti.

- Ovo nisu male stvari, tu je država u pitanju. Taj neko ima veze i sa američkom vizom koju takođe nisam dobio. I tada je bilo isto obrazloženje, da je porodično nasilje u pitanju. Na kraju, pozabaviću se tim i saznaćemo ko mi to "radi o glavi".

POGREŠNO IM DOJAVILI

ONO što se desilo još 2003. u "Sablji" je bilo davno i tada nisam osuđen, a ovo što se tiče porodičnog nasilja - to ne postoji u evidenciji, jer je to priznanje krivice i pogodba sa tužilaštvom - objasnio je Lukas. - Jedino sud i policija mogu da izdaju potvrdu da li sam osuđivan ili ne, a oni su bez te potvrde meni rekli da sam slagao i da sam osuđivan. Očigledno je da im je to neko dojavio, i to pogrešno.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ljube

04.10.2019. 03:37

Tebi Lukas treba zabraniti i po Srbiji pojavljivanje ,kao tebi slicnim ....postedimo vise posten ,normalan svet u toj jadnoj napacenoj Srbiji sa ovakvim likovima , ....

Aco Čekamote

04.10.2019. 08:00

Ovde u Australiji Smo jedva čekali Da Aca dodje.Možda su u pitanju Hrvati oni ne vole Acu Doduše Hrvati ne vole nikog .Aco izvadi Papire I Idi u Ambasadu I Traži vizu Ponovo .