UPOZNAJTE NJIHOV SVET: Onlajn kurs povodom Evropskog dana posmatranja ptica

Lj. P.

15. 09. 2021. u 19:35

DRUŠTVO za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS), u susret Evropskom vikendu posmatranja ptica, organizuje onlajn kurs posmatranja ptica „Ptice na dlanu“, a cilj je da kroz pet, posebno osmišljenih, onlajn predavanja pripremi učesnike za samostalan boravak u prirodi i posmatranje ptica.

УПОЗНАЈТЕ ЊИХОВ СВЕТ: Онлајн курс поводом Европског дана посматрања птица

Foto: DZPPS

Predavanja će biti emitovana na Fejsbuk stranici i Jutjub kanalu DZPPS.

Jesen je period godine kada milioni ptica selica napušta Evropu i lete ka južnim krajevima gde provode zimu. Zato je period seobe za posmatrače ptica period pun iznenađenja, jer mogu da vide vrste ptoca koje se ne sreću često u njihovom okruženju.

Tokom Evropskog vikenda posmatranje ptica, koji se održava 2. i 3. oktobra, brojni građani starog kontinenta će izaći u prirodu i posmatrati čudesnu seobu ptica. Ovo je sjajna prilika, kako napominju u DZPPS da se započne nova aktivnost i kroz posmatranje ptica istraži i zavoli priroda.

- Deca u nekom trenutku svog maštanja žele da budu neustrašivi pustolovi koji istražuju divljinu. Naš savet je da deca, i svi koji žele da probude duh prirodnjaka u sebi, započnu svoje istraživanje prirode upravo sa pticama – kaže Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. - Onlajn kurs posmatranja ptica je tu da svakom polazniku pruži dovoljno znanja i stvori dobru osnovu za boravak u prirodi i posmatranja ptica.

Polaznici će imati priliku da se po završetku kursa pridruže nekom od izleta posmatranja ptica koje DZPPS organizuje prvog vikenda u oktobru povodom Evrpskog vikenda posmatranja ptica, ili da samostalno, sa porodicom ili prijateljima izađu u prirodu i pokušaju da primene naučeno.

U četvrtak, 16. septembra u 19 časova je onlajn predavanje „Saveti kako biti dobar posmatrač ptica“, u utorak, 21. septembra u 19 časova biće predavanje „Ptoce urbane sredine“, u četvrtak 23. septembra takođe od 19 časova predavanje je o pt9icama vodenih staništa, u utorak, 28. septembra tema predavanja su ptice poljoprivrednih područja, u četvrtak 30. septembra onlajn predavanje „Ptice šumskih staništa“, a u subotu i nedelju, odnosno 2. i 3. oktobra je Evropski vikend posmatranja ptica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)