OSMANI POZVALA MILA NA KOSOVO I METOHIJU: Evo šta je odgovorio predsednik Crne Gore

Tanjug

15. 05. 2021. u 13:27

MILO Đukanović ocenio je da se Crna Gora i tzv. Kosovo zalažu za dobrosusedstvo, stabilnost regiona i zajedničku evropsku viziju "radi dobrobiti građana država".

ОСМАНИ ПОЗВАЛА МИЛА НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Ево шта је одговорио председник Црне Горе

Foto: Arhiva/AP Photo/Visar Kryeziu

Đukanović je to objavio na Tviteru nakon telefonskog razgovora sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, uoči samita Brdo-Brioni, koji će biti održan 17. maja.

- Veoma sadržajan telefonski razgovor sa predsednicom (tzv.) Kosova Vjosom Osmani u susret samitu Brdo-Brioni. Crna Gora i (tzv.) Kosovo dele želju za dobrosusedstvom, stabilnošću regiona i zajedničku evropsku viziju na dobro građana dve države. Uz zahvalnost za poziv da posetim (tzv.) Kosovo, radujem se nastavku razgovora na Brdu kod Kranja - napisao je Đukanović.

Proces Brdo-Brioni je godišnji skup ustanovljen 2013. godine u čijem je fokusu proširenje Evropske unije na zemlje Zapadnog Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

I VREME JE DA MU DA AZIL I SIPTARSKI PASOS

15.05.2021. 13:38

COJEK JE ZASLUZIJO, inace i on je davao i daje drzavljanstva i pasose Montenegra, svakom kriminalcu koji je opljackao svoju drzavu, kao sto je onaj iz Tajlanda.