MINISTAR SELAKOVIĆ: Srbiji nije dozvoljeno što i drugima

Tanjug

09. 05. 2021. u 09:37

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je interes Srbije jasan, a to je isključivo mir.

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ: Србији није дозвољено што и другима

FOTO; Printskrin / Tv Pink

Selaković je rekao da Srbija ima interes i da Srbija i Srpska ne dozvole da budu izolovane, već sastavni deo sveta, ali da ne treba da ne gajimo iluziju da postoji međunarodno pravo, koje je, kako kaže, sahranjeno.

- Moramo da shvatimo da Srbiji nije dozvoljeno ono što je dozvoljeno drugima - rekao je Selaković gostujući na tv Pink.

Govoreći o idejama promena granica, Selaković je kazao da, ako neko "gaji ideje" o nepromenljivosti granica, to su Srbija i njeno rukovodstvo, ali da neki nisu spremni da cene argument međunarodnog prava.

Šef diplomatije je ocenio da se sada toliko priča o navodnom genocidu Srbije, jer se iz više centara ujedinjeno deluje prema Srbiji iz jednog razloga - a to je što im smeta privredni i svaki drugi razvoj Srbije koji, kaže, ne može ni sa čim da se poredi.

- Kada odete u druge zemlje ovaj uspeh pod Vučićem je veliki. Samo pitajte naše ljude iz dijaspore kako je u zemljama u kojima žive i koliko su ponosni na svoju Srbiju - rekao je Selaković i dodao da je njihov glavni problem to što Vučić nije ni Milošević ni dosovac, i što drugačije pristupa problemima.

Govoreći o odnosima sa Hrvatskom, Selaković je podsetio da je Srbija dosta toga prećutala Hrvatskoj kada je pristupala EU, u skladu sa dogovorom da oni podrže ulazak Srbije u EU.

- Sada imate tu vrstu licemerja da nam oni drže predavanja o pitanju nestalih lica. Mi imamo zajednički interes, nemojte nam prebacivati to. Nemojte nam držati pridike o logorima, vi koji niste raščistili stvari od pre 80 godina - rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da gradi kulturu sećanja na zločine koji su se dogodili nad srpskim narodom.

- Naši preci su mislili da su ti što su počinili zločine 1918. radili to zato što su morali, ali 23 godine kasnije to se ponovilo, jer o tome nisu govorili otvoreno. Naša obaveza prema našoj deci je da o tome govorimo - rekao je Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

BOGDAN

10.05.2021. 07:26

MEDGUNARODNA ZAJEDNICA JE EKSKLUZIVNI KLUB MASONA KOJI VLADAJU SVETOM.ONI NIKOGA NE POSTUJU ALI SE BOJE SAMO KINE I RUSIJE I NISTO DRUGO.