I NEBOJŠA STEFANOVIĆ POTVRDIO: Jurić nije otkrio ime političara pedofila

Novosti online

25. 04. 2021. u 16:58

NA sastanku na koji sam pozvao Igora Jurića, povodom njegovih navoda koje je izneo u javnosti da ima saznanja da je učinjeno krivično delo pedofilije, bio sam prisutan zajedno sa tadašnjim načelnikom Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, rekao je bivši ministar policije Nebojša Stefanović.

И НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ ПОТВРДИО: Јурић није открио име политичара педофила

Foto: V. N.

Sastanak sam organizovao ne bi li Igor Jurić formalno saopštio ovlašćenom službenom licu, u ovom slučaju Dejanu Kovačeviću, bilo kakav podatak ili dokaz, poput fotografija za koje je u javnosti govorio da ih poseduje, a na osnovu čega bi policija i tužilaštvo mogli da započnu istragu i smeste eventualnog izvršioca iza rešetaka.  

Na tom sastanku Jurić se raspitivao o načinu policijske zaštite za porodicu moguće žrtve, pravima i dužini procesnih radnji, o čemu je i sam nedavno govorio u medijima. Dejan Kovačević mu je predočio kakvo je postupanje policije u takvim slučajevima i imao je sva naša uveravanja da će žrtva biti u potpunosti zaštićena, kao i da će takav slučaj imati svu moguću pažnju policijskih službenika koji će sa tužilaštvom raditi na tome da izvršioca što brže smeste u zatvor. 

Iako smo pružili sva uveravanja, nismo dobili nijednu informaciju ni o identitetu moguće žrtve, ni o identitetu mogućeg izvršioca. 

Nakon toga Igor Jurić je pozivan i u Više javno tužilaštvo u Beogradu i, da podsetim, Tužilaštvo je tada saopštilo javnosti da Jurić ni tom prilikom nije pružio bilo kakvu informaciju koja bi otkrila identitet potencijalnog izvršioca krivičnog dela, niti na osnovu koje bi se taj identitet mogao utvrditi.

Od tog dana do danas, osim nadležnih državnih organa, Igora Jurića su da otkrije identitet mogućeg izvršioca krivičnog dela pozivali najviši državni funkcioneri, predstavnici medija i celokupna javnost, a imao je i javne garancije da neće biti nikakvog popuštanja ma o kome se radilo. Niti se odlučio da to učini pred nadležnim organima kako bi se pokrenula istraga, niti pred javnošću ukoliko nije imao poverenja u institucije. 

Do danas Igor Jurić nije dao bilo kakvu informaciju na osnovu koje bi se otkrio identitet izvršioca ovog krivičnog dela za koje tvrdi da je učinjeno.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja