SRAMNA IZJAVA NEMAČKOG AMBASADORA: Morali smo da bombardujemo Jugoslaviju, sprečili smo genocid

Novosti online

07. 04. 2021. u 20:47

AMBASADOR Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine kontroverzno pitanje, ali da je reakcija bila potrebna jer je trebalo sprečiti navodnu humanitarnu katastrofu i "genocid" na KiM.

СРАМНА ИЗЈАВА НЕМАЧКОГ АМБАСАДОРА: Морали смо да бомбардујемо Југославију, спречили смо геноцид

Foto: RTV Printskrin

Posebno je sramna činjenica da je nemački ambasador ovo izjavio na godišnjicu nemačkog napada na Kraljevinu Jugoslaviju 1941. godine.

- Svestan sam da je to kontroverzno pitanje i da nije bilo odluke Saveta bezbednosti UN (o pokretanju vojne akcije). Ali neka odluka je morala da bude doneta, cilj je bio izbeći humanitarnu katastrofu - rekao je Šib.

Nemački ambasador je potom nastavio u maniru svojih predaka, pa je rekao da je bombardovanje "bilo veoma teško za Srbiju, ali da ne bi trebalo zaboraviti da se nije tek tako desilo".

Šib je potom izneo i neistinu, rekavši da su "prethodno primenjena sva diplomatska sredstva, i da je bilo potrebno pronaći rešenje za KiM". Činjenica je da uopšte nisu bila iscrpljena sva diplomatska sredstva, pošto je agresija na naš narod izvršena bez saglasnosti Saveta bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (108)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati