REVIJA MLADIH TALENATA: Otvorena izložba radova učenika Umetničke škole u Kraljevu

G. Ć.

16. 03. 2021. u 16:27

U GALERIJI Kulturnog centra Ribnica otvorena je izložba radova učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda Umetničke škole u Kraljevu koji se školuju za likovnog tehničara, tehničara dizajna grafike i tehničara dizajna enterijera i industrijskih proizvoda.

РЕВИЈА МЛАДИХ ТАЛЕНАТА: Отворена изложба радова ученика Уметничке школе у Краљеву

Foto: KC Ribnica

- Novonastali radovi su, bez sumnje, obavijeni velom straha, neizvesnosti i prilagođavanja vanrednim uslovima, izazvanim pandemijom virusa kovid-19. Trebalo je odblokirati inspirativnu i radnu atmosferu, organizovati i pokrenuti je unapred, izvodeći mlade umetnike iz stanja zbunjenosti i obeshrabrujuće usamljenosti. Uz pomoć moderne tehnologije i ogromnog entuzijazma profesora i učenika, rodila se jedna „humanističko-umetnička pobuna” koja, Bretonovim rečnikom, čini izvor nove svetlosti, koja se može pronaći pomoću poetike, sloge i ljubavi – rekao je ovom prilikom Slobodan Jelić, istoričar umetnosti.

Foto: KC Ribnica

Profesor ovdašnje Umetničke škole Boban Bosić zahvalio se Kulturnom centru jer svake godine prepoznaje potrebu mladih stvaralaca da kroz izložbe prikažu svoj trud i talenat.

Foto: KC Ribnica

- Smatram da je ovogodišnja izložba još bolja od prethodne. Radi se o zaista talentovanoj deci koja svoj talenat mogu da razvijaju ne samo kod nas, već i u inostranstvu – naglasio je Bosić. - Izložba je veoma značajna jer se njome prikazuje dokle je škola stigla u napredovanju, a učenici nam naznačavaju put kojim će da idu i pokazuju individualnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)