KRALJ BAHREINA POTVRDIO UZVRATNU POSETU SRBIJI: Predsednik najavio - "Oni će podići ambasadu u Beogradu, a mi u toj zemlji"

Novosti onlajn

13. 03. 2021. u 13:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije nakon susreta sa kraljem Bahreina.

КРАЉ БАХРЕИНА ПОТВРДИО УЗВРАТНУ ПОСЕТУ СРБИЈИ: Председник најавио - Они ће подићи амбасаду у Београду, а ми у тој земљи

Foto: Tanjug/Zoran Mirković

On je rekao da je bahreinski kralj Hamad bin Isa Al Kalifa potvrdio uzvratnu posetu Srbiji.

- Kralj je rekao da će njegova prva poseta nakon korona krize biti u Srbiji. Ne mora da bude prva, neka to bude i treća država, a to je vrlo važno za nas - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je posebno podvukao da je Bahrein teritorijalno mala zemlja, ali vrlo značajna i uticajna u islamskom svetu sa kojom u nardnom periodu treba da izgradimo razvijene međusobne odnose, uključujući i otvaranje ambasade.

- Polako, oni će podići ambasadu u Beogradu, a mi ćemo najverovatnije podići ambasadu u toj zemlji. To vam govori dovoljno o zbližavanju dve zemlje i zbližavanju dva naroda. Bitno je da će biti posla za jedne i za druge, i to je smisao izgradnje ambasade, da vam ona donese više nego što ulažete - rekao je predsednik Srbije.

Govoreći o ekonomskoj razmeni sa Bahreinom, koja trenutno iznosi samo 21 milion, Vučić je rekao da je trgovina sa ovom zemljom mala, ali da su oni veoma zainteresovani za naše poljoprivredne proizvode, naročito maline i voće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024