VULIN: Predsednik Vučić nije razgovarao sa narko-dilerima, za raziliku od Đilasa i Tepić

Novosti online

12. 03. 2021. u 12:20

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsednik Repubilike Srbije Aleksandar Vučić u nelegalno prisluškivanim razgovorima nije razgovarao ni sa jednim jedinim narko-dilerom, što za razliku od njega predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i potpredsednica te stranke Marinika Tepić jesu.

ВУЛИН: Председник Вучић није разговарао са нарко-дилерима, за разилику од Ђиласа и Тепић

Foto: P. Mitić

Odgovarajući na pitanje koje je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas postavio na konferenciji ispred Sava centra uoči Skupštine grada Beograda, ministar i predsednik PS-a je istakao da predsednik Vučić i članovi njegove porodice nisu razgovarali sa narko-dilerima, niti sa ljudima koji su na osnovu tih razgovora osuđeni na bilo koji način.

- Vi gospodo jeste. Da ne ulazim u detalje, a javnosti je poznato, da se bar dva narko-dilera sa kojima ste vi gospođo Tepić ili gospodine Đilas bili u neposrednoj komunikaciji nalaze u zatvoru. Dakle, dokazano, presuđeno - istakao je ministar i predsednik PS-a Vulin i dodao da nije siguran da se Đilasu odgovor dopada, ali da je istinit.

Predsednik Aleksandar Vučić, kako je istakao ministar i predsednik PS-a Vulin, u 1.572 nelegalno prisluškivana razgovora nije razgovorao ni sa jednim narko-dilerom.

Bojkotujete građane koji su za vas glasali

Istakao je da mu je žao što svi odbornici Skupštine grada nisu prisutni na sednici na kojoj se raspravlja o bezbednosti glavnog grada.

- Ne bojkotujete vi skupštinu, mene, gradonačelnika i zamenika, vi bojkotujete građane koji su za vas glasali, oni su za vas glasali da mene pitate nešto, postavite i neprijatna pitanja. Nisu glasali za vas da izađete na konferenciju za štampu i budete strašno pametni, a nemate nikog ispred vas, da vam odgovori i da pitate“, rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin. Na ulazu u Sava centar ministra i predsednika PS-a Vulina je dočekalo desetak pristalica stranke Slobode i pravde koji su mu dobacivali „kada ćeš u zatvor“.

Ministar Vulin je zastao i odgovorio im „čim stigne Đilas da ga obiđem“.

- Niko od lica koja su bila na operativnim obradama i sa kojima je komunikaciju imao predsednik ili članovi njegove porodice nije uhapšen ili osuđen - istakao je Vulin ukazavši da se u policijskom poslu kvalitet sprovedene mere ceni po tome da li je lice koje je bilo na slušanju kasnije procesuirano i osuđeno.

Prema njegovim rečima, ukoliko preduzimanje mera za epilog nema osudu ili hapšenje nekog lica, onda su te mere teško opravdane policijskim i pravosudnim razlozima.

- Predsednik Vučić i članovi njegove porodice nisu razgovarali ni sa jednim licem koje je posle toga bilo pravosudno obrađeno, što znači da su u najmanju ruku bile pogrešne, a nije neosnovano pretpostaviti da su ljudi na merama bili ne zato što su uradili nešto zbog čega na kraju treba da budu osuđeni, već zato što su bili u komunikaciji sa predsednikom i članovima njegove porodice ili se predpostavljalo da će biti“, istakao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Govoreći o navodima da Dragan Đilas ima račune na Mauricijsu, ministar i predsednik PS-a Vulin je istakao da on to ne zna, ali da zna da predsednik Vučić nikada ne govori uzalud i nešto u šta nije aposlutno siguran.

- Radujem se njegovom povratku sa putovanja, i kada se vrati nisam siguran da će ovo što je gospodin Đilas rekao da nema ni jedan račun u inostranstvu ostati bez odgovora, ali i dokaza. Ovo je moja pretpostavka. Predsednik nikada ne govori uzalud i olako - rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)