DEPEŠA AMERIČKOG ABASADORA U PRIŠTINI: Tačka pucanja je blizu

Novosti online

22. 02. 2021. u 16:47

NOVINARKA „Politika“ obelodanila je depešu u kojoj američka ambasada u Prištini obaveštava Stejt department da se njihovi službenici na Kosovu i Metohiji nalaze na ivici pucanja.

ДЕПЕША АМЕРИЧКОГ АБАСАДОРА У ПРИШТИНИ: Тачка пуцања је близу

Foto: Tviter

U dokumentu koji potpisuje ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet, predočen je niz problema koji je doveo do toga da se tamošnja ambasada nalazi u teškoj situaciji i pred tačkom pucanja, objavio je „Politiko“.

Novinarka Nahal Tusi objavila je na svom nalogu na Tviteru detalje depeše u sklopu koje se nalaze i virus korona i nedostatak vakcina, ali i infrastruktura, zagađen vazduh, agresivni psi lutalice, prekovremeni rad...

Sve to dovodi, piše u depeši, i do loših međuljudskih odnosa među zaposlenima u ambasadi.

U dokumentu piše i da postoji percepcija da su lideri Stejt departmenta dali prednost vakcinaciji osoblju u Vašingtonu.

"To je teško prihvatiti", piše američki ambasador.

Upitan za komentar u vezi sa celom pričom, portparol Stejt departmenta je za jednu kablovsku televiziju izrazio saosećanje, ali takođe rekao da je odeljenje usmerilo skoro 80 ​​odsto zaliha vakcina na mesta na terenu koristeći model distribucije prema kome planeri saobraćaja organizuju rute kao niz krakova, koji povezuju udaljene tačke sa centralnim čvorištem.

Novinarka navodi i da treba napomenuti da je "Vašington post" nedavno objavio priču koja je pokazala kako je zabrinutosti američkih diplomata zbog distribucije vakcina prilično raširena.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)