ČESTITKE SRPSKOM NARODU NA KIM ZA PODRŠKU SL: Petar Petković o izlaznosti na izbore i prvim rezultatima glasanja

Tanjug

14. 02. 2021. u 22:45

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je večeras srpskom narodu na KiM na tome što je na danas održanim izborima, u skladu sa pozivom svoje države i predsednika Aleksandra Vučića, gotovo jednodušno podržao Srpsku listu, kojoj će pripasti svih 10 poslaničkih mesta namenjenih predstavnicima Srba.

ЧЕСТИТКЕ СРПСКОМ НАРОДУ НА КИМ ЗА ПОДРШКУ СЛ: Петар Петковић о излазности на изборе и првим резултатима гласања

Foto Tanjug

- Srpsko jedinstvo je još jednom odnelo pobedu, uprkos brisanju glasača iz biračkog spiska, smanjivanju broja biračkih odbora i političkim provokacijama u kojima su prednjačili Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti -, poručio je Petković u saopštenju.

Pobedila je politika srpske sloge i sabornosti, jer su Srbi na Kosovu i Metohiji, navodi Petković, ''prepoznali ozbiljnost trenutka i važnost da u predstojećem periodu u Prištini budu predstavljeni kao monolitna i nepokolebljiva politička snaga''.

 -'Visokom izlaznošću na birališta naš narod je pokazao da ga ni loše vreme, ni epidemija virusa korona ne mogu sprečiti da, onda kada je to potrebno, odlučno stane u odbranu svog položaja i prava na Kosovu i Metohiji i naših zajedničkih nacionalnih interesa. Srpskoj listi i njenim predstavnicima u privremenim institucijama samouprave u Prištini želim da, kao i do sada, budu čvrsti i nepobedivi u borbi za srpske interese - dodao je.

- 'Srbija je danas ponosna na naš narod na Kosovu i Metohiji, koji je svima održao lekciju o slozi i zajedništvu i ozbiljnosti i odgovornosti pred izazovima i problemima - istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024