HVALA ANI NA GOSTOPRIMSTVU: Češki premijer Babiš na Tviteru poslao poruku za premijerku Srbije

Tanjug

11. 02. 2021. u 16:12

PREMIJER Češke Andrej Babiš, koji je u sredu boravio u poseti Srbiji, zahvalio je na gostoprimstvu predsednici Vlade Ani Brnabić i istakao da je češka delegacija dobila veliki broj informacija o borbi protiv korona virusa.

ХВАЛА АНИ НА ГОСТОПРИМСТВУ: Чешки премијер Бабиш на Твитеру послао поруку за премијерку Србије

Foto: Tanjug

- Hvala Ani Brnabić na gostoprimstvu. Srbi su vakcinisali već pola miliona stanovnika i na 2. su mestu u Evropi. Sa delegacijom stručnjaka za borbu protiv Kovida-19 smo u Srbiji dobili veliki broj zanimljivih informacija kako se sa ovom bolesti bore - naveo je Babiš na Tviteru po završetku posete, uz fotografije boravka u Beogradu.

Naveo je i da su češki stručnjaci detaljno proučili strategiju vakcinisanja u Srbiji.

- Vakcinišu kineskom i ruskom vakcinom, na raspolaganju imaju i Fajzer /BionTek i građani mogu da izaberu. Srbija je naš dugoročni važan partner i, isto, kao i kod drugih zemalja zapadnog Balkana, podržavamo njihovo članstvo u EU - napisao je Babiš.

On je ponovio i da je lično nekoliko puta aktivno istupio u Evropskom savetu sa predlogom da Srbija, u okviru rešavanja nelegalne migracije i bezbednosti Evrope, postane sastavni deo Šengena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada